Marc Perenboom
Hallo bandyvrienden, familie en geïnteresseerden,

Met nog 6 dagen te gaan, heb ik, Vladipeer, mijn “Roetska” (pen in het Russisch) weer uit het vet gehaald om jullie mee te laten genieten van de belevenissen van het Nederlands Bandy Team op het WK bandy in Irkutsk (Rusland).

Jawel, jullie lezen het goed, Irkutsk. Een ver oord in oost Siberië aan het Baikalmeer, wat normaal rond deze tijd een gemiddelde temperatuur van -22 graden heeft. Dik 7600 km verwijderd van de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Dit jaar verplaatsen we ons per vliegtuig. In 2013 gingen we nog per auto en bestelbusje naar het WK in Zweden, maar na enig beraad in het team is uiteindelijk toch voor het vliegtuig gekozen. Ruim 7600 km opgepropt zitten in een auto is niet fijn en de kans dat we vermoeid aankomen is daardoor groot. En dat kunnen we natuurlijk niet hebben voor zo’n belangrijk toernooi.

Zaterdag 25 januari is de grote dag van vertrek, vanuit Düsseldorf vliegen we in ongeveer 3 uur richting Moscow om vervolgens 2 uur later weer te vertrekken voor een vlucht van 5,5 uur richting Irkutsk. We landen daar op zondagmorgen plaatselijke tijd om 05:20 uur. Het tijdsverschil met Nederland is 8 uur later, dus hou daar rekening mee. We komen dus Nederlandse tijd zaterdag om 21:20 uur aan. We verblijven in hotel Angara (http://www.angarahotel.ru)

Na een toch wel teleurstellend WK 2013 in Vetlanda Zweden, is het team gelijk weer in training gegaan voor het WK van 2014. In de zomer werd er floorball gespeeld in de zaal en ook individueel trainden de meeste spelers om weer goedbeslagen op het ijs te komen aan het begin van het seizoen.

Met 2 maal een trainingsweekend aan het begin van het seizoen onder leiding van onze Zweedse coach Michael Bratt werd het startschot gegeven voor onze “gold rush in Irkutsk”.

We mogen denk ik wel van gold rush spreken, nadat bekend is geworden dat Amerika en Canada naar de A-poule zijn gepromoveerd. Deze 2 teams gingen steevast elk jaar voor het goud, nu zullen ze moeten knokken om niet te degraderen. Voor Nederland dus een uitgelezen kans om voor een andere kleur medaille te gaan, anders dan de 3 maal brons die we in het verleden gehaald hebben. Begin januari heeft het team het 4-landen toernooi in Davos op zijn naam gezet, door de wedstrijden te winnen van Duitsland, Tsjechië en Hongarije. Een goede generale zullen we maar zeggen.

Zoals jullie inmiddels weten, en voor de nieuwkomers die deze Blog lezen, probeer ik jullie in de sfeer te brengen van het land waar er gespeeld wordt. Dit jaar dus weer Rusland, geen onbekend land voor de meeste spelers, voor mij zeker niet. Gebruikelijk is dat ik dan onze spelers een Russische naam geef in de verslagen die ik maak. De meeste namen zullen jullie wel bekend in de oren klinken, maar zoals elk jaar hebben we ook weer nieuwe spelers geselecteerd, die het team completeren.

[table “” not found /]

Zoals jullie zien staan er 2 nieuwe namen en eentje terug van weggeweest in de lijst.

Maarten heeft na een paar jaar zijn keepershandschoenen van bandy weer opgepakt en Nickolaev Verbruggen heeft zijn broer Yousouf weten te strikken om met het Nederlands team mee te gaan. Yousouf, Nederlands Canadees, komt uit Victoria, British Columbia, Canada en is zeker een aanwinst voor het team. De andere nieuweling is Bendik Brekkemalev, een Noorse speler met een Nederlandse vader, zodat hij ook voor het Nederlands team mag uitkomen. Met dit team gaan we voor GOUD.

[table “” not found /]

Het Nederlands team zal aantreden in de B-groep/poule A tegen Hongarije, Letland en Estland. De B-groep/poule B bestaat uit Duitsland, Japan, Mongolië, Oekraïne en Somalië. De precieze tijden zijn op dit moment nog niet bekend.

WCS GROUP B – IRKUTSK 2014

Monday 27-01-2014
Netherlands – Hungary

Tuesday 28-01-2014
Netherlands – Latvia

Wednesday 29-01-2014
Estonia – Netherlands

Thursday 30-01-2014
Quarter finals

Friday 31-01-2014
Semi-finals

Saturday 01-02-2014
Finals

Er kan op de Blog gereageerd worden op Facebook, waar ook steeds melding komt van een nieuw verslag. Het team verwacht veel support uit Nederland.

Ik zal proberen elke dag een stukje te schrijven vanuit Irkutsk, het volgende stukje zal zaterdag of zondag aanstaande zijn.

Vladipeer