Op de laatste dag van de dames nog het banket voor het dames en heren-groep A toernooi.

Dat is de officiele agenda. Maar officieus is de laatste dag ook de dag van de rookie challenge! De debutanten worden op deze manier welkom geheten in het team. Hierover zullen we traditiegetrouw geen mededelingen doen onder het motto “what happens at the rookie challenge, stays at the rookie challenge”. We hebben wel, zeer uitzonderlijk, toestemming gekregen om 1 foto te plaatsen zodat men kan zien welke outfit de vier betrokken dames aan hebben gehad tijdens hun challenge.

45779F47-CD05-4499-9DB6-A8F5E506F917

De deur van de kamer van Juicy en Meinke klemde een beetje, dus soms bleef deze per ongeluk een beetje open staan. Meinke en Juicy waren even van de kamer en Leanne en Lotte kwamen langs. Die zagen hun kans schoon. Lotte ging onder het bed liggen en Leanne ging in de kast zitten.
Toen beide dames terug waren bleef het duo L&L stil totdat Leanne een keer op de kastdeur klopte. Juicy dacht dat er iemand aan de deur stond dus liep de gang op. Frank kwam toevallig net langs maar die wist van niets. De deur ging weer dicht, tot Leanne nog een keer klopte. De kamerbewoners maakten nog een keer de kamerdeur open, maar dus weer zonder resultaat. Toen Leanne nog een keer klopte begonnen ze te vermoeden dat het uit de kast kwam dus deed Juicy de kastdeur open. Maar dit was de linkerdeur terwijl Leanne achter de rechterdeur stond! De suspense groeide. En toen daarna Lotte van onder het bed het been van Meinke vastpakte was de paniek compleet. Deze dames gaan nooit meer slapen zonder onder het bed te controleren!

Rond 4 uur in de middag begonnen de urenlange voorbereidingen voor het banket al. De ene met de make-up (Lauren heeft bijna het hele team van make-up voorzien), de ander met de jurk, de ander met de haren etc. Het is een proces van uren, maar wel met resultaat!

Vanaf het moment dat het team de zaal binnenkwam werd de aandacht getrokken van de aanwezigen. Waar de meeste andere teams niet echt een eenheid uitstralen doordat ze wel oke gekleed zijn maar niet heel bijzonder is ons team een speciale! De kledingcommissie van het team had deze keer afgesproken dat de dames in uni kleur moesten komen, dus zoveel mogelijk in 1 kleur. En de mannelijke begeleiders moesten een roze overhemd, roze sokken en de al eerder besproken roze onderbroek aan. En dat is allemaal gelukt, het gezelschap zag er fantastisch en bont uit en er werden vele complimenten van het internationale gezelschap ontvangen. Velen wilden ook foto’s maken, zoals hieronder.

06DF5395-A11F-4325-A19A-4347970707F9

Het banket zelf begon traditiegetrouw later omdat de winnaars ruim een uur op zich lieten wachten. Tijdens de uitreikingen van de prijzen voor de diverse beste spelers gingen de meeste prijzen naar de wereldkampioenen bij de mannen en vrouwen: Zweden. Dat maakte helaas ook dat qua geluid het Nederlandse team vaak niet eens boven de Zweedse teams uit kon komen met hun gezang.
Onze dames vonden het met name jammer dat er geen gouden helmen zijn uitgereikt aan de winnaars, normaal gesproken goed voor een paar leuke fotomomentjes. Nu hadden de Zweedse winnaars alleen een niet-modieuze donderblauwe hoodie gekregen, daar zaten onze hippe dames niet op te wachten.
Maar goed, toen het eten eenmaal op was, werden er een paar tafels verwijderd om een dansvloer te maken. Uiteraard stonden onze dames er als eerste op, ze waren zelfs al aan het dansen toen de muziek nog niet eens aan stond. Het werd dus een gezellig feestje. Het werden niet de kleine uurtjes, want er moest in de ochtend bijtijds afgereisd worden naar Nederland. Dit verslagje komt dus ook tot u vanuit de bus naar huis.

Tot de volgende keer!
Vladipeer