coen-jurcka

Coen Jurcka tijdens een van de oefeninterlands Nederland – Duitsland

Wie had dat gedacht? Zijn optreden als scheidsrechter tijdens de oefeninterlands tegen Duitsland afgelopen november heeft hem aan het denken gezet. Coen Jurcka uit Beers, beter bekend als oud-materiaalman en jeugdtrainer bij bandy Nijmegen, maakt een carrière-switch naar het fluiten. In 2012 was Coen Jurcka voor het laatst betrokken bij het nationaal team als materiaalman. De sport bandy kwam op een lager pitje te staan, maar sinds dit jaar is hij weer volop actief als speler bij de veteranen.

De bandy bond heeft hem voor de oefeninterlands tegen Duitsland benaderd als scheidsrechter. De Zweedse scheidsrechter Ulrik Bergman kwam over en er was nog een scheidsrechter nodig aan zijn zijde. Na Jurcka’s goede optreden werd hij door de FIB (Federation International Bandy) gevraagd of hij geïnteresseerd was in de WK. Toen begon het wel te kriebelen en besloot hij Nederland te vertegenwoordigen op het WK in Trollhättan.

Coen Jurcka zal op 23 januari met het nationaal team afreizen naar Trollhättan. Hij zal direct op de aankomstdag een fysieke en een spelreglement test van de FIB ondergaan. Bij goede afloop hiervan, en daar twijfelen wij niet aan, kan hij optreden als assistent scheidsrechter tijdens de WK. Het Nederlands team kan Jurcka niet krijgen als scheidsrechter volgens de reglementen.