Ik ben nog vergeten te melden dat Michelle Noë werd verkozen tot MVP van onze eerste wedstrijd. Dat was natuurlijk meer dan terecht, want ze speelde een heerlijke wedstrijd. Ze vergat alleen soms dat de bal wel in het doel moest eindigen.
En ook nog vergeten te vermelden in alle drukte, omdat Britt Wortel ons eerste goal op een WK ooit maakte, heeft ze een kleine herinnering van de bond gekregen.

2022-03-23 17.46.44
Jordan heeft in Nederland zelfs het volkslied bij de dames erin geslepen. Toen de dames dan ook het gehele volkslied wisten mee te zingen, hield hij het langs de kant niet meer droog en barstte in een emotioneel snikken uit. Meer evrouwcipatie kun je van een man niet verwachten.
Tussen de massaal toegesnelde fans zat ook de aanvoerster van het Nederlands Dames IJshockeyteam, Savine Wielinga. Ze was extra naar de Ericsson Arena afgereisd om haar teamgenoten, Britt, Michelle en Glynis aan te moedigen. Toen Glynis haar zag op de tribune moest ze ook even een traantje wegpinken. Na de overwinning hield ze nog een toespraak in de kleedkamer om het hele team te feliciteren met deze schitterende overwinning.

Voor Britt was haar eerste doelpunt op een WK totaal onverwacht gekomen. In plaats van dat ze op het ijs een snoekduik maakte, deed ze dat pas na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer. De duik was zo goed, dat ze onder de bankjes eindigde.
De supporters in Zweden hebben ondertussen een groepsapp aangemaakt om samen iets te gaan te doen. Tot op heden is het een soort first date. Het was heel gezellig, maar tot een 2e afspraak is het niet gekomen. Helaas ging de plaatselijke pub pas om 5 uur open. Daarna is er een drankje genomen op de eerste overwinning door de harde kern.
Els, de moeder van Emma is voorzien van een zeer professioneel fotoapparaat met een gigalens en regelt dat we dus zeer goede foto’s van de wedstrijden kunnen publiceren. Ze gaat thuis de wedstrijden echt bekijken.

Gisteravond hadden Iris en Hanne nog een romantisch etentje. Er was geen plaats meer aan de tafel van het team en toen kregen ze een apart tafeltje met kaarsen, romantiek en op het eind een Zweedse gitarist die de sfeer naar een hoogtepunt wist te brengen.
2022-03-24 09.42.11
Lieke heeft tot nu toe weinig werk. De meeste dames hadden niet op de hulp van een fysio gerekend en hebben hun eigen massagepistool meegenomen om de spieren te voorzien van allerlei stroomstootjes. Alle dames moeten er eigenlijk een in hun nachtkastje hebben.

Donderdag 24 maart:
Vanmiddag staat de wedstrijd tegen de Zwitsers op het programma. Door de onverwachte maar zeer verdiende overwinning gisteren is de spanning bij de meegereisde supporters gestegen voor de komende wedstrijd. Het WK is echt begonnen en we zitten er middenin. Om iets tegen de zenuwen te doen is besloten om na het ontbijt een flinke wandeling te maken rond 1 van de vele meren rond Växjö. De dames haakten echter af op het moment supreme en bleven op het terras achter om in het zonnetje de schitterende omgeving te verkennen met de ogen.
Op de weg naar de arena werden we gebeld door onze nationale knuffelbobo. Michelle was haar beschermbroek en hoes vergeten. Of we die konden ophalen. Gelukkig hadden de Esten nog een schone broek voor haar, zodat ze gewoon kon meedoen.

Het team dacht dat Zwitserland er helemaal niks van kon, omdat ze gisteren met 8-0 hadden verloren van Engeland. Het slappe begin had het team goed kunnen opbreken, want Zwitserland kreeg een groot aantal kansen. Ze hadden echter niet op Emma gerekend. Dit was haar eerste wedstrijd, ze was helemaal uitgerust en ze heerste als een beest in de cirkel. Nadat Claire zonder een overtreding te maken toch naar de strafbank moest, werd de druk van Zwitserland groot. De scheidsrechter was nog niet bij Specsavers geweest en gaf de Zwitsers een penalty voor een vermeende handsbal van Britt, met bijbehorende straf. Emma wist van geen wijken en ranselde de bal uit het doel. Claire was inmiddels weer op het ijs. Maar de Zwitsers wilden niet opgeven. Lisette maakte een schwalbe in de eigen cirkel en speelde de bal ook nog eens. Weer een penalty en een straf. Emma was inmiddels zo opgefokt door al dit onrecht, dat de Zwitserse speelster de bal niet durfde te nemen. Nadat de scheidsrechter haar dwong om te schieten, stopte Emma met een mooie duik de bal.

2022-03-24 15.56.17

Hierna greep Michael in met een time out. Hij vertelde ze binnen een minuut dat het anders moest, anders vanavond geen massage. Die boodschap kwam hard aan en Zwitserland is nog nauwelijks over de middenlijn geweest. Nadat Lottie en Britt de bandy ijzers weer verwisselden voor ijshockey ijzers in de rust, gingen zij ook weer als de brandweer. In de 2e helft was alleen Nederland nog gevaarlijk en uiteindelijk wist Michelle de hele defensie aan flarden te rijden en alleen voor de keeper haar eerste doelpunt op een WK te maken. Helaas kreeg ze haar welverdiende bal niet te pakken, maar daar zal Jordan wel iets op bedacht hebben, want die is bij de heren ook de ballenexpert. Met 1-0 voor ons hebben we de wedstrijd uit het vuur gesleept.

2022-03-24 14.26.27
Tot het laatste fluitsignaal was de spanning voor de meegereisde supporters groot. Gelukkig was Anjo ook gearriveerd, zodat ze gelijk eventuele hartproblemen kon tackelen.
Na de wedstrijd was de vreugde groot. Nog steeds ongeslagen op een WK. Britt was zelfs zo blij dat ze de glijpartij van gisteren in de kleedkamer nog eens overdeed. In haar nakie dook ze over 2 tassen heen om zo in de douche te eindigen.

Emma werd uiteraard MVP vandaag. Dik verdiend. Ook zij heeft later bij de teambespreking nog een kleine herinnering van de bond ontvangen.
2022-03-24 18.00.03
Na de terugreis naar Växjö gingen Henk en Suus gelijk op bananenjacht voor Leanne. Dorien en Tonnie hadden een romantische wandeling in petto. De familie Prinsen met aanhang had een Zweedse kookcursus in Åby. Weer geen second date vandaag, maar we hebben nog een paar dagen.
Morgen de volgende belangrijke wedstrijd tegen Engeland en dan zaterdag op naar de halve finales.
Volg ons ook op instagram: nlwomensbandy

Med Vänliga Hälsningar

Pippi Nyfiken