image

Het Nederlands Y15 Bandy team heeft zijn eerste officieuze interland gespeeld tegen Noorwegen (Ullevål 2002), en gewonnen!

In de eerste helft liep Nederland binnen 15 seconden een achterstand op. Nederland werd meteen tot concentratie gemaand. Tijdens de eerste helft moest Nederland wennen aan het compacte verdedigen en de snelle afwisseling tussen aanval en verdediging. Dat resulteerde in weer een tegendoelpunt. Gelukkig herpakte Nederland zich, en maakte Edwin de Bie de aansluiter door een assist van Mees van Wijchen. Helaas liep Noorwegen in de eerste helft nog verder uit tot 3-1.

Tijdens de rust hebben de trainers kort teruggeblikt op de eerste helft. Hierbij viel op dat Nederland steeds beter ging spelen en elkaar makkelijker kon vinden. Voor de 2e helft gaven Sander en Stephan nog wat aanwijzingen.

In de 2e helft kwam al snel weer de aansluiter, wederom door Edwin de Bie op assist van Mees van Wijchen. Vrij snel gevolgd door de 3-3, gescoord door … Edwin de Bie en door assist van Mees van Wijchen.  Daarmee had Nederland de smaak te pakken, ze vonden elkaar steeds makkelijker en lieten de bal goed rondgaan.

Het goal werd weer wederom uitstekend verdedigd door Ryan Polman. Achterin schaatste Siem van Wijchen als libero welke het slot op deur was, aan de zijkanten gesteund door Maas en Dies Goudswaard welke de aanvals opbouwers waren. Het middenveld met Allard de Bie, als hardwerkende verdedigende middenvelder, Tobias Jansen de stormram en Kylian Vermeulen de spelverdeler zorgden samen voor de aansluiting tussen de linies. De aanval werd geleid door Mees van Wijchen en Edwin de Bie.

Via een assist van Kylian Vermeulen scoorde wederom Edwin de Bie 3-4. Nederland had de leiding genomen in deze eerste officieuze interland. Na een prachtige aanval welke een corner opleverde voor Nederland ontstond weer een spannend moment. Mees van Wijchen nam de corner strak op captain Maas Goudswaard, 3-5! Ondertussen zorgde de langzaam neerdalende sneeuw voor een prachtige sfeer welke paste bij de sportieve strijd. Noorwegen nam de bal uit, via een kluts waarbij Tobias Jansen de bal eruit werkte nam Dies Goudswaard de bal mee van eigen helft, sneed door de Noorse verdediging heen en scoorde 3-6.  Deze actie inspireerde de Noren waar ook een speler door de Nederlandse defensie brak en scoorde 4-6. Tijdens de laatste minuten bracht Nederland de bal veelvuldig op vijandelijk gebied. Uiteindelijk een overtreding binnen het Noors doelgebied welke een penalty opleverde. Deze werd strak genomen door Edwin de Bie en zat erin: 4-7. Dit werd ook de einduitslag!