Vanmorgen om half 8 kwam busje 1 van de vrouwen aan in Odevata. Jordan rende al op blote voeten naar buiten om ze enthousiast te verwelkomen. Jaimy en ikzelf waren al een uur eerder weggereden om Emma in Vaxjo op te halen. Emma stelde dit zo op prijs, dat ze binnen 3 minuten in diepe slaap op de achterbank lag op de terugweg. Haar excuus was dat ze tijdens de treinreis niet durfde te slapen omdat ze 2 keer moest overstappen.

Jaimy heeft zich gedurende de week opgewerkt tot assistent manager. Dit was dan ook zijn eerste officiële taak. Op de 2e dag verscheen hij voor het eerst in een teamjas. Dezelfde dag mocht hij al de waterflessen vullen. En bij de 2e wedstrijd zat hij al officieel op de bank. De bobo’s konden er niet onderuit om hem een functie te geven in het team.

De dames konden gelijk na het ontbijt in hun huis om even met Emma bij te kletsen. Daarna de heren achterna die al om kwart over negen naar de arena waren vertrokken voor hun poulewedstrijd tegen de Hongaren. We wisten al van te voren dat we ook de halve finale tegen de Hongaren moesten spelen omdat we de Duitsers niet meer konden achterhalen. De enige inzet was de 2e plaats in de poule. Johan heeft tijdens de meeting verteld dat we de komende 3 wedstrijden moesten gaan winnen. Deze wedstrijd dus ook. We begonnen weer goed en hadden de wedstrijd onder controle. Na 7 minuten strafte William een foutje in de defensie van de Hongaren genadeloos af en scoorde ons eerste doelpunt. In de 25e minuut maakte William ook de 2-0, waarna de Hongaren uit een corner dichterbij wisten te komen. Met een 2-1 voorsprong wisten we de rust te bereiken.

William Reuser in actie (foto Walter Tempelman - discoverthegames.com)

William Reuser in actie (foto Walter Tempelman – discoverthegames.com)

Na de rust probeerden de Hongaren ons met overtredingen uit het spel te halen. Doppie en Alex gaven ze een koekie van eigen deeg, zodat we ze met straffen ook moeiteloos bijhielden. Met een man minder wist Wessel met een weergaloze lob de 3-1 te maken. Na een foutje in defensief opzicht wist Thelin er 3-2 van te maken. Het slotakkoord was weer van William met een assist van Robin. Einduitslag 4-2 voor ons. Een degelijke overwinning en een goed herstel na de nederlaag tegen Duitsland. Vanavond de halve finale weer tegen Hongarije. Wessel werd man of the match en man van het hoedje. Hij liep later zelfs trots met het hoedje door het winkelcentrum.

De kokkies hadden ditmaal voor lunchpakketten gezorgd voor het team. Iedereen kreeg een tas met smoothie, pastasalade, energiereep, fruit etc. De kans dat ze na het toernooi nog thuis willen eten, wordt met de dag kleiner. De begeleiding moest maar weer voor zichzelf zorgen en gingen van armoe in een winkelcentrum lunchen. Gelukkig waren de vrouwelijke supporters daar ook, zodat ze toch een leuke middag hadden. Jordan was er uiteraard ook ineens. Hij was zo gefocust op de dames, dat hij Hidde en William moederziel alleen bij de arena had achtergelaten.

Weer terug naar Aby voor de halve finale tegen Hongarije. De wedstrijd begon uitermate slecht. De Hongaren wisten in de 2e minuut te scoren. Vervolgens trokken ze een Hongaarse muur op, waar we de hele wedstrijd niet doorheen wisten te komen. Het was een frustrerende wedstrijd. Het enige punt dat het vermelden waard was, dat Little weer voor het eerst in 5 jaar een straf wist te pakken. Hij wist de tegenstander wel zo te beschadigen dat die een kwartier moest bijkomen op de bank. In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde. We hadden veel balbezit maar kwamen niet door de muur heen. Als kers op de taart scoorden de Hongaren een 2e doelpunt uit buitenspelpositie. Onze score op de straffen wist we wel simpel te verdubbelen, maar dat was ook niet echt positief. Twan was onze man van de wedstrijd. Ook al geen goed teken. Wessel was zo teleurgesteld dat hij het groene hoedje niet aan iemand anders heeft gegeven.

Alexander Cras in de mangel bij de Hongaren (foto Walter Tempelman - discoverthegames.com)

Alexander Cras in de mangel bij de Hongaren (foto Walter Tempelman – discoverthegames.com)

We kwamen voor de finale, maar moeten de troostfinale spelen. De teleurstelling was groot. Gelukkig is de humor nooit ver weg in het team. Dus bij terugkomst is de kamer van Joris en Stef helemaal verbouwd. Toen Joris de kamer opkwam, dacht hij dat hij de verkeerde kamer ingelopen was. De kokkies hadden voor pizza’s en pannenkoeken gezorgd bij terugkomst. Ze worden bezorgd om de hoeveelheden die de heren eten. Moeten ze maar minder lekker koken. De bandydames hadden een speciale prijs voor Twan: Shithead of the day, een wc-pot met foto. Jordan loopt als een trotse haan in het kippenhok rond. Hij is niet meer bij zijn bandydames weg te slaan. Hij ging zelfs 2 keer ontbijten om overal bij te kunnen zijn.
Vandaag de wedstrijd tegen de Slowaken om toch met een medaille naar huis te kunnen.