WK 2023 arena

Na een aantal jaren is er voor de heren weer een WK. De dames hadden vorig jaar voor het eerst een Wereldkampioenschap waar ze eerste werden in de B-poule. Voor beide teams zijn de toernooien dit jaar in Växjö. De arena zelf is in het dorpje Åby nabij Växjö. Vrij zuidelijk in Zweden en prima te doen met de auto. Het is sneller om met de auto te gaan dan met het vliegtuig (en nog een stuk met de bus).

Het WK wordt gespeeld in de Eriksson Arena die hierboven is afgebeeld. Het thuisspelende clubteam is Åby Tjureda IF. Zij komen uit op het tweede niveau in Zweden en staan er goed voor om te promoveren.

WK 2023 clubteam

Vanwege Covid-19 en de oorlog in Oekraïne zijn er de afgelopen jaren voor de heren geen WK’s geweest. De afgelopen periode is behoorlijk hectisch geweest. Nadat er een nieuw bestuur was gekozen bij de Internationale Bandy Federatie (FIB), is op vrij korte termijn besloten om zowel voor de heren als dames een Wereldkampioenschap te organiseren. Financieel is het een stuk moeilijker te regelen, nu de teams voortaan naast de reiskosten ook de verblijfkosten zelf moeten betalen. Er waren ook onduidelijkheden over de data, de kosten en de deelnemende landen. Toen daar meer duidelijkheid over was, zijn er snel spijkers met koppen geslagen.

De heren gaan van 24 tot en met 27 maart hun toernooi spelen in de B-groep en de dames van 29 maart tot en met 2 april. In de periode van de dames speelt ook de A-groep van de heren, wat een nieuwe ontwikkeling is. Nog nooit is een dames en heren WK op dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip georganiseerd.