28 februari vertrekt het Nederlands team naar Irkutsk voor het WK bandy. Na 1 jaar A-poule zijn we weer terug in de B-poule. Net als in China willen we wederom strijden voor de medailles. Voor degene die ons al langer volgen, klinkt Irkutsk bekend in de oren. In 2014 was het WK hier al eerder. Daar hebben we niet de beste herinneringen aan. In de voorrondes wisten we geen wedstrijd te winnen en in de kwartfinale werden we verslagen door Japan met 3-2. Toen stond er nog één wedstrijd op het programma voor de 7e en 8e plaats en dat was tegen Mongolië. Een wedstrijd die nog velen kunnen herinneren als een beladen wedstrijd. Met een aantal rode kaarten voor beide partijen wisten we nog met 3-2 te winnen. Dit jaar gaan we voor betere resultaten en herinneringen in Irkutsk op herhaling.

Beladen wedstrijd tegen Mongolië

Beladen wedstrijd tegen Mongolië

Irkutsk ligt in het midden van Siberië, net boven Mongolië. Het ligt aan een ontzettend groot meer genaamd het Baikal meer. Dit is het diepste zoet water meer ter wereld. De vorige keer hebben we tijdens een vrije dag het meer bezocht omdat vooral Frank een bezichtiging op zijn bucketlijst had. We hebben het niet lang vol gehouden om met min 30 graden naar een bevroren meer te kijken. Ook de plaatselijke markt hebben we nog bezocht. Het was zo koud dat er geen gevaar was voor het corona virus of andere enge ziektes.
Siberië kent enorm strenge winters. De stad was zelf laatst in het nieuws over een vrijwel volledig bevroren appartementencomplex. Over ons hotel hoeven we geen zorgen te maken. We logeren in een mooi hotel, het North Sea Hotel. Dan voelen we ons ook meteen op het gemak. Net als 6 jaar geleden spelen we de wedstrijden buiten in verschillende stadions. Gemiddelde temperatuur is op dit moment overdag -10. Met een beetje wind kan dat al gauw het dubbele zijn. Dit geeft geen garantie. Tijdens de vorige keer hebben we een wedstrijd gespeeld met -32. Dus dat word een hoop thermo-ondergoed meenemen!

Extreme kou in Siberië

Extreme kou in Siberië

De B-poule heeft 2 groepen. Wij zullen in de A-groep uitkomen. We moeten bij de beste 4 eindigen om de kwartfinale te behalen. China heeft zich vanwege het corona-virus teruggetrokken.

Groep A
• Nederland
• Hongarije
• Tsjechië
• Oekraïne
• Zwitserland

Groep B
• Engeland
• Japan
• Letland
• Slowakije
• Mongolië
• Somalië

Trud Stadium – Baikal Energy

Trud Stadium – Baikal Energy

In Irkutsk is het 7 uur later dan in Nederland. Dus de kans is aannemelijk dat we een aantal wedstrijden spelen wanneer jullie liggen te slapen. Eén keer spelen we 2 wedstrijden op één dag. Het wedstrijdprogramma is als volgt:

1 maart 09:00 Nederland – Hongarije
1 maart 15:00 Nederland – Tsjechië
2 maart 08:30 Nederland – Oekraïne
3 maart 11:00 Nederland – Zwitserland

4 maart kwartfinale
5 maart halve-finale
6 maart finale

Op onze Facebook/website zullen we jullie op de hoogte houden.