DSC_6948a

Zaterdag 11 november staat de wedstrijd Nederland – Duitsland op de planning. Een duel dat altijd op het scherpst van de snede is. Duitsland speelt in de mondiale A-poule en Nederland in de B-poule. Toch zijn de verschillen niet groot! Het wordt dus een interessante wedstrijd. In aanloop van deze wedstrijd zijn we bij de voorzitter van de bond, Frank Peters, langs geweest en hebben hem gevraagd naar de ontwikkelingen van dit jaar.

Deze sport proberen we met z’n allen al een lange tijd te promoten. Vorig jaar zijn er mooie video’s door Rojax geschoten en is de populariteit op Facebook enorm gestegen. Als kers op de taart hebben we ruim 400 toeschouwers gehad over twee wedstrijden tegen Duitsland. Dit was voor de organisatie een grote reden om ditmaal naast het tonen van een fijne pot bandy de toeschouwers te vermaken met andere zaken rondom de boarding.

Wat kunnen we verwachten als we daar komen? Frank Peters vertelde dat er een photobooth is waar men zich als de beste bandyspeler van Nederland kan voordoen, men kan op een echt bandydoel schieten, de bandyvereniging heeft een stand en er is een wall of fame. Ook organiseren we een bescheiden loterij. Daarnaast hebben we de bekende “sferemoniemeester” Ron Bons bereid gevonden om wat extra stemming te maken. Het voorprogramma start al om 17:30.

Het team wil zich natuurlijk optimaal kunnen voorbereiden op het wereldkampioenschap in China. Daarnaast is deze wedstrijd ook heel belangrijk voor de organisatie. Via de loterij proberen ze de kosten van dit evenement terug te verdienen. Daarnaast hopen ze het record van 400 toeschouwers dit jaar op één avond te verbreken. De reis naar China is een grote kostenpost en door een grotere bekendheid willen er misschien ook weer nieuwe sponsoren zich aan hun binden.

Vorig jaar is deze wedstrijd tweemaal gewonnen. We hopen dat alle toeschouwers van vorig jaar wederom komen en dat ze hun familie en vrienden ditmaal meenemen. We moedigen de kinderen enorm aan om deze fantastische sport te zien. Hopelijk vinden ze de sport zo leuk dat ze het zelf ook willen gaan spelen. De Bandy Vereniging Nijmegen heeft een eigen stand en kan iedereen van informatie voorzien. Ook een paar keer op proef meedoen met een training van de jeugd kan meteen geregeld worden.