2019_Bandy_World_Championship_logo

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 26 januari om 16:15 uur zal de openingswedstrijd van het WK bandy 2019 gespeeld worden tussen Zweden en Rusland. Exact één week later word de finale gespeeld. Dit jaar doet Nederland voor het eerst mee in de A-poule naast Zweden, Rusland, Finland, Kazachstan, USA, Noorwegen en Duitsland. De eerste vier genoemde landen spelen in poule 1 en de overige drie landen zitten met ons in poule 2.

Op zondag 27 januari om 15:00 uur speelt Nederland haar eerste wedstrijd tegen Duitsland. Gelijk een kraker! In de afgelopen jaren zijn we dit team vaker tegengekomen en het is eens tijd voor revanche. Dit team is als een speer gegroeid met een hoop spelers die voornamelijk afkomstig zijn uit Rusland.

De volgende dag treffen we de USA en tegen dit team hebben we al tien jaar niet gespeeld. Tien jaar geleden wonnen zij alles in de B-poule en samen met Canada hadden we de beste score tegen ze. Het was ook een wedstrijd waarin Sander Heinsbroek zijn eerste goal maakte en Stefan Geenen zijn eerste assist op zijn debuut-WK.

CrasBrothers

In de A-poule worden rustdagen ingelast. Iets wat we de afgelopen jaren bijna nooit hadden. Daarom spelen we onze derde wedstrijd op woensdag om 09:00 uur tegen Noorwegen. Een interessante clash voor de gebroeders Cras. Beide wonend in Noorwegen en spelend voor Mjøndalen. Zoals je kunt zien komt de een voor Nederland uit en de ander voor Noorwegen. Pa en ma Cras zullen zeer waarschijnlijk op een gelijkspel hopen, zij willen natuurlijk beide zoons nog op de familiedagen samen zien.

ArenaVanersborg

De meeste wedstrijden zullen in de arena van de Eliteserie club Vänersborg worden gespeeld. Deze arena kan 4000 toeschouwers herbergen en bestaat inmiddels 10 jaar. Door het drukke programma wijkt de organisatie ook nog uit naar arena’s in de omgeving. Onder andere ook naar het welbekende Trollhättan waar we twee jaar geleden de WK speelden.

Speelschema:

Zondag 27 januari 15:00 Nederland Duitsland
Maandag 28 januari 09:30 USA Nederland
Woensdag 30 januari 08:00 Noorwegen Nederland

Donderdag, vrijdag en zaterdag zullen de finales en plaatsingswedstrijden gespeeld worden.