wcsd2013

Voorbereiding WK Bandy

De WK Bandy (website) zal dit jaar plaatsvinden in Vetlanda in Zweden. De wedstrijden zullen worden gespeeld in de Sapa Arena, een hele nieuwe indoorbaan, tevens thuisbasis van Vetlanda BK – een bandyteam uit de hoogste Zweedse bandycompetitie, de Elitserien.

Vetlanda_Sapa_Arena

De WK zal plaatsvinden van 24 tot en met 26 januari, en Nederland zal in de poule (wedstrijdschema) spelen tegen Japan, Oekraïne en Estland. Afhankelijk van de resultaten zullen nog twee of drie wedstrijden gespeeld worden. Hopelijk is Nederland in staat de poulewedstrijden tot een goed einde te brengen en kan daardoor de kwartfinale bereikt worden.

Dit jaar zullen we de laatste drie dagen voor de WK een trainingskamp hebben, ook in Vetlanda. Hier zullen een aantal trainingen en een oefenwedstrijd plaatsvinden. De oefenwedstrijd is op 22 januari om 21.00 uur tegen Skirö/Nävelsjö AIK. Het team zal de hele week verblijven in het Best Western Stadshotell Vetlanda. Het hotel is niet groot genoeg om alle teams te huisvesten. Een aantal teams zullen verspreid over Vetlanda in een kleiner hotel of vandrarhem (jeugdherberg) verblijven.

Belangrijkste doel van het trainingskamp is natuurlijk opnieuw wennen aan de grote ijsvloer, die we in Nederland zo missen. Een ander doel is kennismaken over en weer met de nieuwe hoofdcoach wiens naam binnen enkele dagen bekend zal zijn. Hij komt uit Zweden, maar de laatste onderhandelingen lopen nog.

Het team en de begeleiding zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen in Nederland. Naast de reguliere clubtrainingen zijn er ook enkele extra nationaal team trainingen. Op 5 januari zal de fotoshoot van de teamfoto plaatsvinden, die foto zal binnenkort dus ook hier te vinden zijn.

Tijdens het toernooi zal op deze plaats regelmatig geschreven worden. Het is een erg druk programma tijdens de WK-week maar we streven ernaar om alle nieuws zo snel mogelijk hier te melden.