WK2016_Logo

Hallo bandyvrienden,

Met nog zo’n 4 weken te gaan voor het WK bandy in Ulyanovsk, heb ik mijn pen weer uit het vet gehaald om jullie weer te laten meegenieten van alle ontwikkelingen van het Nederlands Bandyteam. “Waar zeg je?”, hoor ik jullie zeggen. “Ulyanovsk?”
Ja, ook dit jaar reizen we af naar het winterse Rusland. Op ongeveer 800 km te oosten van Moscow ligt deze middelgrote plaats met bijna 700.000 inwoners aan de Wolga. Ulyanovsk is de geboorteplaats van Lenin, de eerste leider van de Sovjet Unie. Lenin was eigenlijk een schuilnaam, zijn echte naam was Vladimir Oeljanov. Vandaar de naam Ulyanovsk.

Net als voorgaande jaren zijn er weer wat veranderingen qua selectie. Dit jaar zeker een flinke aderlating en we hopen dat we dit kunnen opvangen door wat wisselingen qua positie en twee Noorse Nederlanders. De eerste die het team meedeelde dat hij het WK voorbij moest laten gaan was Rens Bögels, beter bekend als Rens Bögelskayev, hij wordt rond het WK een trotse bandyvader.
Niet veel later via de app; “teamgenoten, namens mijn vrouw en mezelf wil ik mededelen dat ik ook een trotse bandyvader ga worden. En jullie raden het al, dit is rond het WK”, aldus Stephanov den Brok. Het hart van de defence blijft achter in Nederland om daar te puffen, luiers te verschonen en beschuit met muisjes te serveren. Rens, voor mij een rots in de defence, Stephan een topbandyspeler die afgelopen WK de beste verdediger was in Khabarovsk. Dit jaar gaan ook Frank Wilting en Sem Cornelissen niet mee. Onze “bandypolice” Rick laat ook verstek gaan, dus moeten we een ander slachtoffer vinden om de boete-pot te beheren.

Als er afvallers zijn moeten er natuurlijk ook nieuwe spelers aan het team toegevoegd worden. En ook dit jaar is dat weer gelukt. Twee jongens uit eigen kweek van Nijmegen Bandy; Maas Goudswaard, 16 jaar en Mees van Wijchen, ook 16 jaar. En dan twee Noors/Nederlandse spelers, Bou en Sverre Tveitan. Ze hebben een Noorse vader en een Nederlandse moeder, dus gerechtigd om voor Nederland op het WK uit te komen. Ook Mark van Dinter heeft de schaatsen weer opgepakt om Nederland hopelijk aan een medaille te helpen. En het probleem van de boete-pot is inmiddels ook opgelost, een collega van Remo van “Speijers Sports” wil ook eens meemaken of de sterke verhalen van het WK wel echt kloppen. David Schreuder is hierbij bevorderd tot hoofd boetepot.

De selectie voor het WK Bandy 2016 te Ulyanovsk:

[table “” not found /]

De laatste 4 weken wordt er nog hard getraind door het team. De trainingen worden gegeven door Jordan, die dat met veel passie doet. Hopelijk raakt er niemand meer geblesseerd voor die tijd en als Thomas niet onder de training nodig uitgebreid naar de toilet moet, worden de trainingsuurtjes ook optimaal gespendeerd.

Het team vertrekt op maandag 8 februari richting Moscow vanuit Frankfurt, dus eerst een busrit vanuit Nijmegen richting Frankfurt airport. Hoop dat ze dit jaar wel een normale bus inzetten om het team te vervoeren. De eerste wedstrijddag is woensdag 10 februari en de finales worden gespeeld op zondag 14 februari, waarna het team in de vroege maandagochtend weer richting het Koninkrijk der Nederlanden vliegt. Het wedstrijdschema, laatste ontwikkelingen en verdere relevante informatie zal ik een week voor het WK weer op papier zetten en hier publiceren.

Poka poka Vladipeer