Hallo vanuit Vetlanda Stadshotel,

Nadat ik gisteren mijn stukje had geschreven, dacht ik even wat teamgenoten op te zoeken in onze centrale ruimte in ons huisje. Ja, wat je dan niet wil overkomen is dat de deur van je kamer dicht gaat, nog erger zelfs, in het slot gaat. Dat gebeurde dus en mijn roommate Robert had de sleutel net zoals ondergetekende in de kamer liggen. Daar sta je dan, midden in de nacht. Gelukkig kwam er na een belletje met de receptie na ongeveer een kwartier twee Zweedse dames, die de kamer konden en wilden openen.

Vandaag is voor ons het WK dan echt begonnen. Nadat we ontbeten hebben moesten we uitchecken in ons hotel. De training in de ochtend  stond in het teken van specifieke oefeningen voor de wedstrijd tegen Japan donderdagmiddag. Het weer buiten was echt bandyweer, blauwe lucht, zonnetje en een temperatuur van -15 graden. Maar in Vetlanda staat een overdekte bandybaan, dus waren we genoodzaakt de training binnen af te werken. De temperatuur binnen was bijna net zoals buiten.

Hoogtepunt voor onze “dijenkneder Jan” was het zwaaien met een geel/zwarte vlag, maar de spelers waren te geconcentreerd tijdens de training om daar ook enige notie van te nemen. Hij heeft het moeilijk als Vitessefan tussen de Nijmegenaren. Ik weet niet wat Jan vandaag had, na de training in de kleedkamer toen Joost zich net uitgekleed had en bukte, plantte Jan een handvol sneeuw tussen zijn bilnaad (heb ik toch wel netjes gezegd, toch?).  Na wat gescheld en hoop gelach van de spelers, sprintte Joost over alle tassen richting de warme douche. Nadat iedereen was omgekleed zijn we richting het plaatselijke bowlingcentrum gereden, wat denk ik ook de “place to be” is in Vetlanda,  voor onze lunch. Een Zweeds buffet met een typisch Zweeds gerecht; gehaktballetjes. Jullie wel bekend van de IKEA.

Het nieuwe hotel, Best Western Stadshotel, staat midden in het bruisende centrum van Vetlanda. Gelukkig zijn we dit jaar weer allemaal op 1 verdieping ondergebracht. Sommige, de Bobo’s vooral, hebben een kamer alleen. De meeste een twee-persoonskamer en sommige een driepersoonskamer. De kamers zien er goed uit, de meest chique kamer hebben Rick en Rens. Tegen half zes was de teambespreking, waar wat nieuwe regels werden medegedeeld. Direct na het eten richting ijsbaan gereden voor de officiele opening en de openingswedstrijd Canada-USA. De “spectaculaire” opening, waarin ook Twan en Bas meeliepen, duurde ongeveer drie kwartier. Tijdens de ceremonie zijn ook Emanuel, Rens en Hans weer toegevoegd aan het team. Het team is nu compleet.
Nog geen 5 minuten in het stadion en Hans sloopte de halve tribune al, hij kan zich ook nooit gedragen in gezelschap.

Alleen de eerste helft hebben we gekeken van de openingswedstrijd. Amerika was veel sterker en ging de rust in met een 6-0 voorsprong. Direct na de eerste helft zijn we richting hotel gereden. Morgen begint Nederland met zijn wedstrijden. Om 13.30 uur spelen we de eerste wedstrijd tegen Japan en om 18.00 uur tegen de Oekraine.

Morgen volgt er weer een verslag vanuit het winterse Vetlanda,

Vladipeer