Hallo Bandyfans,

Frank is inmiddels ook gearriveerd, net over 12en was hij in het hotel. Na de eerste nacht in ons hotel, werden we om 0730 uur gewekt door Perry. Door Perry? Ja, want Jan, die ons normaal wekt, lag nog lekker in dromenland. Dat kan echt niet meer Jan, morgenvroeg graag ons op tijd wekken!
Na een lekker ontbijtje, zijn we richting ijsbaan gegaan om daar onze nieuwe Zweedse coach Michael Bratt te ontmoeten. Na het handjes schudden was het tijd om ons klaar te maken voor de training van vandaag. Het was minder koud deze morgen op de ijsbaan en iedereen heeft een goede indruk achtergelaten bij onze coach.

image
De lunch was ditmaal in een Thai’s restaurant, waar een  “all you can eat”  buffetvorm was. Vele zullen nu denken dat we gelijk de hele keuken hebben leeg gegeten, nee, we hebben ons gedragen en de overige gasten hadden zelfs ook iets op hun bord liggen. Na het eten moest Joost, onze assistent coach, even naar de opticien. De spanning van het WK was hem zoveel teveel geworden een paar dagen geleden, dat hij op zijn bril is gaan liggen. Hij had een noodbril op, waar hij nog niets door kon zien, vandaar dat hij hier in Zweden een nieuwe bril moest kopen. Ik kan u zeggen, hij staat goed, net een oehoe ;-).

image

De teambespreking kwam maar moeizaam op gang. Onze coach Michael, had een powerpoint verslagje gemaakt en op zijn desktop gezet. Hij is 10 minuten bezig geweest om het juiste verslag te vinden tussen al het andere wat er op zijn desktop stond. Maar uiteindelijk konden we beginnen en zat iedereen geconcentreerd te kijken en te luisteren. Vanavond een oefenwedstrijd tegen Skiro/Navelsjo AIK.
De oefenwedstrijd was voor enkelen hun debuut; coach Michael Bratt, materiaalman Perry Kosman, Bas van Meijel en als keeperdebutant Twan Hengst. De Zweden gingen gelijk fanatiek van start en wilden niet meewerken aan een oefenpot. Nederland kreeg een mooie kans nadat Bas van Meijel een strakke pass aan Robert Wolf gaf en deze weer doorspeelde aan Luc, die vlak naast het doel van de Zweden schoot. Een paar goede reddingen van Twan hielden Nederland op de been. Na de eerste helft was het 6-0 voor de Zweden.

De tweede helft een keeperswisseling, ondergetekende mocht het doel proberen schoon te houden. Een corner van Nederland werd strak ingeschoten door Stephan den Brok, 6-1. De Zweden deden er nog een tandje bij en uiteindelijk was de eindstand 13-1.  Terug in het hotel wordt er nog even nagepraat over de wedstrijd en schrokte Doppie nog een pan Brinta weg onder het toeziend oog van het team. Morgen nog een training en dan verhuizen we naar het officiele WK-hotel in het centrum van Vetlanda; Best Western Stadshotel. In de avond is er de openingswedstrijd tussen Amerika en Canada. Ook zullen we in de avond de nog twee ontbrekende spelers (Emanuel en Rens) en Bobo Hans Geenen verwelkomen. Dan is het team helemaal compleet en kunnen we echt aan het WK beginnen.
Bedankt allemaal voor de vele leuke reacties op Facebook.
Vanuit het frisse Vetlanda (-10 graden) de groeten van het team,

Vladipeer