Hej Hej Bandyfans,

Gisteravond was de officiële opening van het wereldkampioenschap, midden in het centrum van Tröllhättan. Alle ploegen liepen vanaf het hotel in optocht achter hun eigen vlag op weg naar het plein waar de opening plaats vond. Langs de route stonden kinderen met brandende fakkels. Onze vlaggendraagster was een blonde Zweedse van ongeveer 12 jaar. Little Steef had gelijk een klik {niet alleen qua lengte) met de plaatselijke schone en ging uitgebreid met haar op de foto.

IMG-20170123-WA0025

De opening werd opgefleurd door de Zweedse stand-in voor Freddy Mercury. Zijn repertoire bestond alleen maar uit liedjes van Queen. Na de uitgebreide Zweedse toespraken en de vlaggenparade, konden we terug naar het hotel. Vroeg naar bed, voor de eerste wedstrijd tegen Tsjechië. Vanmorgen om 5.30 uur ontbijt en snel in de bus op weg naar onze kleedkamers.
Bij de ijsbaan kregen we de scheidsrechters kleedkamer, konden we tenminste fatsoenlijk onze schaatsen aantrekken. Filip Blegel was al ruim voor de wedstrijd aanwezig om ons aan te moedigen.

Na de gebruikelijke volksliederen was het Nederland die de bal uit mocht nemen. Nick Verbruggen kreeg gelijk de bal aangespeeld en reed vervolgens, volgens plan, door de Tsjechische linie. Om hem te stoppen was grof geweld nodig. Een stick in zijn gezicht, bloedend kwam hij het ijs af. Nederland scoorde de 1-0 door een mooie aanval van Doppie die keurig werd afgemaakt door Good Old Johan Kuhnen. De 2-0 kwam op naam van Twan Hengst uit een mooi backhand shot. De Tsjechen kwamen terug tot 2-1 uit een corner, wat ook de ruststand was. Joris viel nog uit, hij werd professioneel onderuit gehaald en gleed door tegen de afzetting. Zijn gekneusde rib kreeg weer een aardige tik te verwerken, zodat hij de tweede helft vanuit de bank de wedstrijd kon bekijken.

In de tweede helft was de tribune voor een derde gevuld met Nederlandse supporters (familie Braam en de Kogel kwamen toen pas binnenlopen, na een wandeltocht door de halve stad), wat de aanwezige security aardig wat werk opleverde. Nederland scoorde via een corner de 3-1, een snoeihard schot van Twan Hengst die in het dakje van de goal eindigde. Nederland zakte wat terug en Tsjechië maakte daar gelijk gebruik van. Twee minuten voor tijd scoorden de Tsjechen de 3-3, wat ook de eindstand was. Beide teams moesten nog penalty’s nemen. Dit was niet om de uiteindelijke winnaar te bepalen, maar indien in de algehele eindstand beide teams gelijk zouden eindigen, te bepalen wie dan in het voordeel is. Na de wedstrijd is Nick nog even in het ziekenhuis geweest, nou ja even. Anderhalf uur wachten en niemand die er Engels sprak. Een paar hechtingen in zijn mond was het wachten wel waard. Zijn roommates hadden gehoopt, dat hij daardoor wat minder zou praten. Dat is tot op heden nog niet het geval.

IMG-20170124-WA0000

IMG-20170124-WA0004

Op dit moment zijn alle spelers aan het voorbereiden voor de wedstrijd van vanavond tegen de Chinezen. De wedstrijdbespreking begon om 16.00 uur. Daarna weer richting kleedkamers. China heeft eerder op de dag al de wedstrijd tegen Estland met 11-1 verloren. Het verslag van onze wedstrijd tegen China volgt morgen.

hjärtliga hälsningar
Peer