ABB-02

Al een aantal jaren achter elkaar gaat de voorselectie van het nationaal team op trainingskamp in Scandinavië. Het begon in Oslo en daarna een aantal keer in Västerås. Net als alle andere keren gaan we weer een weekend waarin ontzettend veel getraind wordt. Ten opzichte van de andere keren gaan we dit jaar in het weekend van 24-25-26 januari. Veel later dan normaal. Dit komt doordat het WK een maand is opgeschoven. Het WK is dit jaar in Irkoetsk, Rusland en begint pas op 1 maart. Besloten is om de WK na afloop van de competitie in Zweden en Rusland te laten beginnen.

Dit jaar gaan er ook een groot aantal talentvolle Nederlandse jeugdspelers mee. Deze spelers wonen in Nederland, Noorwegen en Zweden. Zij zullen samen ook een team vormen die naast het senioren nationaal team ook apart gaat trainen in Västerås. Al enige tijd is er contact met Nederlandse gezinnen die in Scandinavië wonen. De jonge spelers krijgen nu eindelijk een kans om zich in de kijker te spelen bij de bondscoach. Wellicht weet een van hen zo te presteren dat hij geselecteerd wordt voor het Nationaal team.

Voor een aantal jeugdspelers uit Nederland is dit de eerste kennismaking met groot ijs. Beide teams gaan ook een aantal wedstrijden spelen tegen teams uit de omgeving.

mattbandycopy2

Voor het nationale team is dit de belangrijkste voorbereiding op het WK in 2020. Dit jaar komen we uit in de B-poule en gaan we weer voor medailles. Het WK is in Irkoetsk (Rusland). Voor een aantal spelers een bekende stad. In 2014 was hier al eerder het WK. Toen speelden we helaas niet in het prachtige stadion van Bajkal Energy, wie weet dit jaar wel!