WK Almaty

Niks staat de half-back van het Nederlands team meer in de weg. Begin september vertrekt hij naar Uppsala. Stefan gaat een seizoen spelen voor Uppsala Bois. Uppsala ligt ongeveer een uur rijden ten noorden van Stockholm. Dit is niet zijn eerste seizoen in de Zweedse competitie. Hij heeft op zijn 17e nog in de hoogste jeugdcompetitie onder 18 gespeeld in Zweden. Toevallig was zijn coach Thomas Engström, de huidige coach van het Nationaal team.

Drie spelers zijn Stefan Geenen voorgegaan. Twan Hengst en Rens Bögels hebben samen een seizoen in het Noorse Hamar gespeeld. En Sander Heinsbroek heeft verschillende jaren in de Zweedse competitie gespeeld, waaronder ook een jaar samen met Stefan in Tillberga. Sander Heinsbroek speelde in het ontwikkelingsteam van Tillberga. Dit team speelde indertijd ook in Divisie 1.

Uppsala Bois speelt in Divisie 1 Nedre Norrland. Omdat Zweden heel groot is en er veel bandyverenigingen zijn, spelen ze in verschillende districten. Divisie 1 is het derde niveau in Zweden. Een heel leerzaam en hoog niveau voor Nederlandse spelers. Voor de nummer 17 is het niet de eerste keer dat hij in Divisie 1 gaat spelen. Hij debuteerde tijdens zijn periode in Tillberga (2011-2012). Hij mocht vlak voor het WK in Kazachstan met het ontwikkelingsteam van Tillberga meedoen tijdens hun wedstrijd tegen Helenelund in Stockholm. Hij was gelijk trefzeker met een goal.

Samen met de club hebben ze woonruimte en werk geregeld. Uppsala is een grote studentenstad. Woonruimte en werk vinden is niet zo makkelijk. Ronnie Alsén heeft Stefan van het begin af aan geholpen. Heel toevallig heeft deze Ronnie met een veteranenteam nog een oefenwedstrijd gespeeld in Uppsala tegen het Nederlands team. Dit was ter voorbereiding op het WK in 2009. Tevens het debuutjaar voor Stefan in het Nederlands team. In Uppsala spelen nog drie andere clubs. Daaronder IK Sirius, spelend in de Eliteserie, UNIK bandy uitkomend in de Allsvenskan en mede Divisie 1 club WT bandy 2010. In Uppsala hebben ze twee bandybanen. De ene is overdekt en de andere is buiten. De buitenbaan is het bekende Studenternas waar vele finales van de Eliteserie zijn gespeeld. Uppsala Bois traint en speelt voornamelijk in de binnenbaan (Relitahallen). U kunt de verrichtingen van Stefan volgen via de site van Uppsala Bois: https://www.laget.se/uppsalabois