Vanavond vond in het kader van de zomertraining een oefenwedstrijd plaats tussen een team van de Floorball Flames en het Nederlandse bandyteam. Deze wedstrijd werd gespeeld in Sporthal de Triangel in Lent. Binnenkort zal nog een oefenwedstrijd plaatsvinden in Sporthal Meijhorst.

Vooraf was onduidelijk hoe de sterkte verhoudingen waren. Het herenteam van de Flames speelde het afgelopen seizoen op het tweede nationale niveau en wonnen die competitie. Maar, we weten inmiddels ook dat de bandyers redelijk goed een floorball kunnen raken. Ook bij de Flames wisten ze niet goed hoe die bandyers in te schatten, dus die hadden voor de gelegenheid ook een aantal sterke dames floorballers in het team opgenomen. Nederland trad niet op volle sterkte aan, door werk en vakantie konden er maar 12 spelers mee doen, waaronder debutant keeper Rico Kregting.

2013-05-21 19.53.16

De wedstrijd viel helemaal niet tegen. Er werd 2 x 45 minuten gespeeld en conditioneel is dat voor de bandyers geen enkel probleem. Helaas viel alleen in de eerste helft Rens Bögels uit met een lichte blessure aan zijn onderrug. Positief opvallend speelde Maarten Lelkens die erg behendig met de stick en bal bleek te zijn. Hij heeft een paar mooie doelpunten voorbereid.

2013-05-21 20.22.35

De wedstrijd begon met aftasten aan beide kanten. Een schot in het zijnet van de Flames en een schot van Stefan Geenen op de paal brachten nog niets, maar in de 13e minuut scoorde Nederland de 1-0 via Stefan Geenen met een assist van Maarten Lelkens. Enkele minuten later was het al 2-0 door een schot van Stephan den Brok en weer een assist van Maarten Lelkens. In het volgende kwartier werden de Flames wat sterker, zij konden de stand terugbrengen naar 2-2. De laatste 10 minuten voor de rust waren weer voor Nederland met doelpunten van Chajim Bakker (assist Twan Hengst) en Stefan Geenen (assist Stephan den Brok). Ruststand dus 4-2 voor de bandyers.

Na enkele minuten rust begon de tweede helft en was het even de periode van Twan Hengst. Hij scoorde drie keer achter elkaar in 12 minuten (assist bij de eerste van Bas van Meijel). 7-2 dus.

2013-05-21 21.18.09

In de 18e minuut deden de Flames nog wat terug door de 7-3 te scoren, maar enkele minuten later was het Chajim Bakker met assist van Maarten Lelkens die het verschil weer op vijf doelpunten bracht. Het restant van de tweede helft was een heen en weer gaande beweging van aanvallen en verdedigen van beide ploegen, waarin alleen de Flames nog eenmaal wisten te scoren. Einduitslag dus 8-4 voor Nederland. Niet gek voor een eerste floorball wedstrijd.