image

De laatste dag verliep anders dan gedacht. Het begon al tijdens de nachtwacht van Peter. Hij ontving het bericht dat onze terugvlucht was gecancelled. Waarom de vlucht gecancelled werd is tot op heden onduidelijk, er waren vluchten naar Amsterdam die gewoon zouden vertrekken en landen, maar ook anderen die eveneens geannuleerd waren.  Om acht uur wekte Peter de rest van het begeleidingsteam. Frank moest al vroeg op weg, hij ging naar Zweden voor het bandy WK dames Y17. Daarom had Frank alle gegevens met betrekking tot vlucht enzovoorts aan Lieke gegeven. Ondertussen had Hans al vanuit Nederland met de KLM gekeken hoe we terug konden komen, maar dat bleek lastig te zijn om dit vanuit Nederland te regelen waarop Lieke vanuit Oslo telefonisch alternatieven voor het team probeerde te vinden.

Ondertussen waren de jongens  gewekt. Als eerste de zaal waar Ryan in lag, hij was jarig deze dag en wilde graag ludiek gewekt worden. Dat lukte door de trainers die met pannendeksels hem wakker maakte en hem meteen uitnodigde voor een groepsknuffel.

Nog voor het ontbijt pakte het team hun tassen in. Tijdens het ontbijt was er nog geen duidelijkheid over hoe laat we zouden vliegen waarop we de geboekte bus naar het vliegveld maar hadden afgezegd. De trainers waren bezig om weer een training op te zetten voor 10.30 uur om de tijd door te komen, toen Lieke via de telefoon  te horen kreeg dat we echt naar het Oslo airport moesten gaan om daar de terugvlucht te organiseren. Lieke en Tor hebben snel opnieuw de bus geboekt waarna we toch nog om 11.00 uur op Oslo airport aanwezig waren. Helaas voor de jongens en de trainers een enorme teleurstelling: geen wifi in de bus. Dit werd gelukkig weer goed gemaakt op Oslo airport waar 2 uur gratis wifi te krijgen was. Het hele team zat netjes naast elkaar op ‘devices’ te internetten en te gamen. Lieke was ondertussen bij de KLM desk aan het kijken hoe ze het team van 17 personen thuis kon krijgen. Vele opties kwamen langs van gedeelde groepen tot aan een extra nacht in Oslo. Uiteindelijk werd het voor het hele team geregeld: via een vlucht met SAS van Oslo naar Stavanger, alwaar met KLM naar Schiphol.

Om de tijd die het duurde voordat de vlucht geboekt was te doorbreken hadden de trainers ondertussen een rolstoel gevonden waarin Sander Stefan rondreed door de vertrekhal. Af en toe werd er aan voorbijgangers gevraagd of ze op little Steve wilden letten waarop Sander snel vertrok tot grote hilariteit van het team.. De rest van het team ontdekte ook rolstoelen en hebben nog een korte rolstoelrace gehouden, helaas voor hen onderbroken doordat de teambegeleiders en het luchthaven personeel dit niet zo’n goed idee vonden.

Na het inchecken van de bagage mocht het hele team nog een lunch halen in een restaurant op kosten van KLM. De vlucht van Oslo naar Stavanger verliep voorspoedig waarna, met een korte vertraging, ingestapt kon worden in het vliegtuig naar Amsterdam.  In het vliegtuig werden we begroet door een vriendelijke KLM crew die zeer behulpzaam is geweest om de langdradige dag een goed einde te geven. De jongens hebben goed verteld over hun bandy avonturen en kregen wat extra aangenaams te eten. Als klap op de vuurpijl mocht Ryan bij het verlaten van het vliegtuig nog in de cockpit plaats nemen als verjaardagscadeau. Om 8 acht uur was het team op Schiphol en daar moesten ze afscheid nemen, gelukkig maar voor een korte periode, de trainingen gaan dit weekend gewoon weer door in het Triavium….