De wedstrijd en het prachtige verloop hiervan is al beschreven, maar op deze dag zijn er nog meer dingen gebeurd. Het begon bij het opstaan. De eerste ochtend dat bij binnenkomst van het ontbijt-team (Lieke, Monique, Nathalie, Frank en Veerle) eigenlijk alleen de nachtwacht en de trainers al aanwezig, en dus wakker,  waren. Daarbij wel opgemerkt dat de trainers ook nog lekker in hun slaapzakjes lagen. De spelers hadden nog niets van zich laten horen, ze waren nog in diepe rust. Peter en Joost (de nachtwachten) deden elk uur van de nacht hun ronde. Telkens was het muisstil maar ook nog om acht uur en half negen bestond de activiteit in de slaapruimtes alleen uit zwaar ademen, licht snurken en hier en daar wat gepruttel. Om kwart voor negen kwam er eindelijk langzaam wat beweging in onze mannen. Zoals altijd was het weer Kylian die als eerste wakker en aangekleed was. Maar langzaamaan kwam ook de rest de trap op om zich richting de kantine te begeven alwaar een heerlijk ontbijt hen stond op te wachten.

Deze ochtend kon er geen training plaatsvinden omdat er een school-bandytoernooi gehouden werd. De jongens hebben hier nog even naar gekeken om inzicht te krijgen in de Noorse tactieken. Aangezien kijken alleen niet een doel op  zich is, is besloten om de ochtend verder een ontspannen karakter, met cultuur en teambuilding als doelen, te geven.

Met het hele team is er een bezoek gebracht aan Holmenkollen, de beroemde skischans en langlaufstadion van Oslo. Het was een prachtige bovengrondse metro rit de berg op. In de metro kwamen wij nog een tigtal sleerijders tegen die de historische olympische bobslee baan van Oslo gebruiken om af te dalen. Deze eindigt bij een metro station vanwaar ze met de metro weer naar het begin punt van de bobslee baan gingen. Als team hebben we ons verbaasd over de steilte van de skispringschans en de helling eronder, waar de skiërs op dienen te landen. Na wat sneeuwballen op elkaar afgevuurd te hebben volgde een kort bezoek aan de museumwinkel waarin souvenirs voor het thuisfront werden verzameld. Dit alles was genoeg om weer terug te keren naar ons tijdelijke  thuishonk alwaar de belangrijke laatste training voor de wedstrijd tegen Noorwegen zou plaatsvinden.

Tijdens de laatste training is vooral gewerkt aan het positiespel. Daarnaast is er nog kort geoefend op aanvalslijnen en compact verdedigen. Het was een conditioneel rustige training zo dat het team klaar was voor de avond. Na de training werd er weer een goede warme pastamaaltijd genuttigd, zodat alle spelers voldoende energie hadden om de wedstrijd in te gaan. Na de maaltijd hadden de spelers een uur vrij voordat zij zich om 4 uur moesten melden voor de laatste voorbereiding op de wedstrijd.

 

image

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben Sander en Stefan de opstelling bekend gemaakt en de aanvoerder, Maas Goudswaard, en reserve aanvoerder Mees van Wijchen, bekend gemaakt. Verder zijn nog kort het nemen van corners besproken en de tactieken daarbij, waarna kon worden begonnen de warming-up. Om 10 voor vijf de laatste team bespreking en 2 voor vijf kwam het Nederlands team het veld op! Zoals bekend volgde hierop de historische bandy-overwinning op Noorwegen. Dit in een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Nederland in de 2e helft zijn kracht en fysieke vermogen liet zien.

Het Nederlandse team heeft veel geleerd tijdens de reis naar Noorwegen en heeft goed zicht op vervolg leerstappen. De trainers Sander en Stefan hebben het team naar behoren opgeleid, getraind en gecoacht zowel naar de wedstrijd als tijdens de wedstrijd zelf. Het besef leefde wel bij het team dat zij ook dank verschuldigd zijn aan het Noorse team en de trainers met wie zij mochten meetrainen op maandag waarbij ze veel schaatstechnieken hebben geleerd. Dit team was de geduchte tegenstander tijdens de sportieve wedstijd. Naast het Noorse team was het team ook de Club Ullevål Bandy en de Noorse Bandy bond ontzettend dankbaar dat zij dit succes mogelijk hebben gemaakt. Na de gebruikelijke bedanken aan beide teams is daarna gezamenlijk geposeerd voor een groepsfoto.

image

Na de wedstrijd bleef de stemming er goed in, en een groot deel van het team vond het een goed moment om de film Skyfall eindelijk af te kijken. Dit kon natuurlijk pas nadat er nog even boodschappen waren gedaan om Noorse lekkernijen zoals jam en makreel in tomatensaus mee naar huis te nemen.
De film was een succes en naderhand heeft het team zich rustig terug getrokken in hun kleedkamers/slaapzalen om lekker te gaan slapen.