image

Gisteren was inderdaad de zware dag zoals verwacht. Ruim vijf uur op het ijs, verdeeld over de dag, goede inspanning voor de boys. Bij aanvang van de tweede training waren ze niet zo enthousiast om het ijs op te gaan, maar de derde training maakte alles weer goed. Die laatste training mochten onze spelers meedoen met hun leeftijdsgenoten van Ulleval. Een van de Noorse trainers heeft ook ooit vier jaar bij Tillberga in Zweden gespeeld, de club waar Stefan en Sander vorig jaar speelden. Hij was ook de grote aanjager tijdens de Noorse mountains, waarbij de mannen het snot voor de ogen moesten rijden, flink aangemoedigd door de Noorse trainer. De Noorse kinderen vonden het heel erg leuk dat onze spelers met hun meetrainden, maar ja, nu hebben ze wel gelijk onze wedstrijdtactieken kunnen afkijken.
Op het eind van de training werd nog een wedstrijdje gespeeld met alle Noren en Nederlanders door elkaar gemixt. De elftallen bestonden ieder uit 12 spelers en iedereen speelde tegelijk, geen wisselspelers.

Tijdens die laatste training werden zes leeftijdsgroepen (meisjes en jongens) tegelijk getraind, elke groep met minstens twee trainers en zelfs een aparte groep voor alleen keeperstraining, waar onze keeper Ryan aan mee mocht doen. Er stonden 64 spelers op het ijs, geen enkel probleem!

Volgens plan hebben Sander en Stefan bij het eerste team meegetraind. Het niveau was wel wat hoger dan in Nederland, maar het verschil viel mee volgens de ervaringsdeskundigen. In het afsluitende partijtje had Stefan zelfs drie assists, met Sander een pre-assist, maar die speelde dan ook halfback.
Het meetrainen beviel de trainer van Ulleval zo goed dat ze ook uitgenodigd zijn voor de volgende training van het eerste team op woensdag. Daarna volgen de contractbesprekingen.

Zelfs na vijf uur op het ijs zit er nog genoeg energie in de jongens. Ze blijven sneeuwballen gooien, glijbanen maken, inzepen en spelen in de grote ijs/sneeuwbergen rondom het clubhuis.

De avond werd afgesloten met Skyfall, de laatste James Bond die bioscoop-groot werd getoond via de beamer in het clubhuis.

Vandaag beginnen we weer zoals elke dag met twee uur training op het grote ijs hier naast het clubhuis. Vanmiddag geven de begeleidende dames een workshop wafels bakken (en opeten) en later vandaag gaan we met zijn allen naar Frogner stadion waar de spelers en ook Veerle mee mogen doen aan de bandyschool van bandyclub Frigg.