De ochtend na de pittige trainingsarbeid van gisteren begon zeer langzaam. De nachtwachten begonnen om 8 uur langzaam met koffie te zetten. In goed gezelschap van Fynn de beheerder en materiaal man van Ullevål bandy club. Rond 8.30 uur kwamen de dames en Frank met het ontbijt. De spelers lagen  op dat moment nog steeds op een oor. Heel langzaam kwamen ze slaperig naar boven (de jongens slapen beneden in 2 kleedkamers).

Tijdens wederom een heerlijk ontbijt, klaargezet en ingekocht door Monique, Nathalie, Lieke en Veerle, bleek dat de trainingsarbeid al wel merkbaar was in de vorm van wat stijfheid en misschien zelfs spierpijn. De trainers hadden daarop besloten dat de jongens een warming-up zouden doen in de fitness ruimte. Per  4 hebben zij zich warm gefietst op spinning fietsen.  Daarna hebben ze onder leiding van de fysio’s nog een korte kennismaking gedaan met krachttraining (voor de specialisten: veel herhalingen, weinig gewicht, gericht op coördinatie). Na de warming up eindelijk het ijs op, warm en wel. De trainers hebben een heldere structuur en waren bezig met een eerste begin van tactiek en spel inzicht trainen. Afsluiting van de ochtend was een wedstrijd van de jongens tegen de trainers aangevuld met Peter, Lieke en Joost.

De wederom uitstekende lunch, pasta met kip en pesto, ging er goed in. Waarna middels individuele gesprekken iedere speler zijn favoriete positie mocht aangeven, evenals het inzicht in wat goed gaat en wat verbeterd kan worden. De conclusie was een keeper, 2 verdedigers, 5 middenvelders en 1 spits. Verder is de theorie van het spel verder toegelicht. Ondertussen hebben ze ook genoten van een worskhop Noorse wafels bakken en eten. Daarnaast zijn de jongens druk bezig geweest met sneeuwsculpturen maken.

Om 17.00 uur op weg naar het Frogner stadion waar ze een training hadden met het team van Frigg en daarna een eerste oefen wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben ze nog een extra college gehad van Tor (onze gastheer) over tactiek. Dit was in lijn met het verhaal van de trainers eerder die dag. De training werd gegeven door Tor geassisteerd door Sander en Stefan. Wederom erg leuk om te trainen met 2 andere teams en voor de jongens weer een moment om bekend te raken met Noorse spelers. De wedstrijd werden eigenlijk 2 wedstrijdjes tegen de 2 verschillende teams.
Tijdens de eerste wedstrijd viel al op dat trainingen en tactiek besprekingen effect hadden. De jongens konden elkaar vinden en stonden ook al regelmatig goed opgesteld. Wel bleek dat het “compact” verdedigen best lastig is zeker in de omschakeling. De eerste wedstrijd ging net verloren met 4-2. In de korte pauze voorafgaand aan de tweede wedstrijd is nogmaals gekeken naar de posities en de tactiek van ‘compact’ verdedigen. Het effect was een mooie wedstrijd met veel samenspel, uitstekend keeperswerk van Ryan, en een winst van 2-1.
image
Naderhand in optocht met de grote tassen en trillende wielen dwars door Oslo naar de metro om weer terug te gaan naar het thuishonk Ullevål Bandy. Rustig eten en uitrusten. Klaar maken voor de eerste officieuze interland op woensdag.