Bandy Bond Nederland is er trots op bekend te mogen maken dat de Zweed Thomas Engström is aangetrokken als bondscoach van het Nederlandse bandyteam.

Thomas Engstrom

Thomas is 59 jaar en woont en werkt in Västerås in Zweden. Hij is getrouwd en heeft twee zoons en een dochter. Zijn jongste zoon speelt momenteel in het team van Tillberga (ook uit Västerås) dat in de hoogste Zweedse bandydivisie Elitserien speelt.

Thomas is al 28 jaar coach op alle nivo’s in het bandy. Zo is hij tot twee jaar geleden hoofdcoach geweest van Tillberga. Ook is hij tweemaal assistent-coach geweest van Västerås SK, een van de sterkste teams uit de Elitserien. Verder is hij onder meer 8 jaar bondscoach geweest van het Zweedse nationale team onder 15 jaar en afgelopen seizoen manager van het Zweedse nationale team onder 17 jaar.

Thomas is sinds 2009 ook lid van de Development Committees van de Zweedse Bandybond én de Internationale Bandybond. Voor de Zweedse Bandybond is hij ook instructeur voor de opleiding van trainers. In de club Tillberga is hij momenteel adviseur voor opleiding en ontwikkeling van trainers.

Een aantal spelers uit Nederland kennen Thomas al. Zo heeft hij teams uit Nijmegen een aantal trainingen gegeven tijdens de clubtrips naar Västerås en is hij coach geweest van het team waarin Stefan Geenen en Sander Heinsbroek speelden in hun jaar bij de club Tillberga.