T_Training_09

Op 3 augustus 2021 kregen we via Messenger het volgende bericht binnen:
Hallo, mijn naam is Esther de Jong. Ik speel in het Nederlands ijshockeyteam dames. Ik vroeg me af of er ook een vrouwen bandy team is.

Na wat verder contact bleken er een aantal ijshockeydames te zijn die wel eens naar een bandy WK wilden gaan. Door het enthousiasme van Jordan Braam en Bandy Vereniging Nijmegen hadden we binnen notime een mix van dames die bij Bandy Vereniging Nijmegen speelden of gespeeld hadden, een aantal dames van het Nederlands ijshockeyteam en een tweetal speelsters die in Zweden en Noorwegen actief zijn.

Er was een nieuw team geboren. Het bestuur van de bond vond in de persoon van Michael Bratt een bondscoach voor het team en kon in oktober een groot gedeelte van het team op trainingskamp in Zweden sturen.

Helaas is Esther onderweg ergens afgevallen, maar we hopen dat ze er bij een volgend toernooi wel bij zal zijn.

Sinds 2004 wordt de WK bandy voor dames georganiseerd. Dit jaar is dat voor de 10e keer en wij zijn er voor het eerst bij. Een uniek moment voor het Nederlandse Bandy en alle dames en begeleiding die deel uitmaken van het team.

Het toernooi zou eigenlijk in januari in Stockholm plaatsvinden, maar is door corona verplaatst naar Växjö in de provincie Småland in Zweden en wordt nu gespeeld van 23 tot 27 maart in de Eriksson Arena. Meer informatie over het toernooi is terug te vinden op: https://svenskbandy.se/dam-vm-2022

Eriksson arena Åby Tjureda bandy

Eriksson arena Åby Tjureda bandy

Eind november is de selectie van het Nederlands team samengesteld. Omdat daarna het toernooi verplaatst werd, bleek het jammer genoeg dat er een aantal speelsters noodgedwongen moesten afvallen door blessures en andere verplichtingen. Gelukkig hebben we nog een aantal enthousiaste vrouwen uit Tilburg weten te vinden om de selectie aan te vullen zodat we op 22 maart volledig gemotiveerd kunnen afreizen naar Zweden om een dag later voor de eerste keer te vlammen op een WK. Voor de supporters die ons willen uitzwaaien, heb ik een slecht bericht. Je moet daarvoor naar Schiphol en uiterlijk om 6 uur ’s morgens aanwezig zijn, anders zijn we al gevlogen.

We reizen met het vliegtuig naar Göteborg en dan verder per bus naar Växjö, waar we verblijven in het Scandic Hotel. Als ultieme voorbereiding op het toernooi hebben we in de namiddag nog een training in de Eriksson Arena.
De volgende selectie reist naar Zweden:

[table “” not found /]

De begeleidingsstaf bestaat uit:
Hoofdcoach: Michael Bratt
Assistent coach: Jordan Braam
Fysiotherapeut: Lieke Dekkers
Bobo: Frank Peters

Getting_ready

Afgelopen zaterdag was de laatste voorbereidende training voor de WK, waarbij tevens de nieuwe shirts, broeken, kousen en andere spullen zoals een teamjas, sweater en t-shirts werden uitgereikt. Ook was er tijd voor een teamfoto en een fotoshoot van bijna alle vrouwen en begeleiders. Helaas nam dit zoveel tijd in beslag, dat er maar weinig tijd voor de echte training overbleef. Voordat iedereen een goed plekje had gevonden op de teamfoto, waren we zeker een kwartier verder. Maar het resultaat is er ook naar.

Groep_3

De assistent trainers moesten natuurlijk ook apart op de foto. Je kunt merken dat de heren veel meer ervaring hebben met een fotoshoot, want ze stonden er binnen 30 seconden goed op.

Mannen onder elkaar - deel 1

Tijdens het toernooi worden er regelmatig verslagen geplaatst van de wedstrijden en belevenissen buiten het ijs door uw sterreporter Pippi Nyfiken. Al deze verslagen kunt u terugvinden op de site van de Bandy Bond Nederland (https://www.bandybond.nl/).