ZwartShirtVoorkant

Vorig jaar was mijn laatste WK als keeper van het Nederlands bandyteam. Ik was zelfs al als materiaalman en reizende reporter begonnen bij het nationale team om niet in het bekende “zwarte gat” te belanden. Wel ben ik doorgegaan met trainen en door blessures heb ik mijn Nederlandse keepersshirt toch maar weer van zolder moeten halen en krijg ik er nog een derde functie bij; reserve doelman. Ik heb dus de mogelijkheid om mijn oude Roomie, Johan “Iron Fist” Kuhnen, in te halen met het aantal interlands. Al moet ik er dan wel minimaal 2 jaar aan vast plakken, dat moet ondanks mijn jonge leeftijd geen probleem zijn.

Dit jaar spelen we voor de eerste keer op het hoogste niveau, na het behaalde kampioenschap in de B-poule in China. Dat betekent dus dat onze tegenstanders van een geheel ander kaliber zijn. We zullen er alles aan doen om in de A-poule te blijven, maar het moge duidelijk zijn, dat dat geen gemakkelijke klus wordt. Onze selectie is wel voorzien van de nodige nieuwe talenten. We nemen maar liefst 4 debutanten mee. De rookiechallenge is dit jaar in ieder geval goed bezet. We hebben ook veel meer tijd dan vorig jaar voor de challenge. Ik hoop dat de debutanten er klaar voor zijn.

Zaterdag 26 januari vertrekt de bus om 5.30 uur met de spelers uit Nijmegen naar Schiphol. We vliegen vanaf Schiphol naar Göteborg en hopen rond de lunch in Vänersborg aan te komen. De spelers die uit Noorwegen en Zweden komen, zullen ook rond die tijd in Vänersborg arriveren. Alex reist samen met zijn broer Robin mee met het Noorse nationale bandyteam. (Hebben ze ook een keer een wereldkampioen in hun midden). We hebben hem ingezet als spion om de stemming in het Noorse kamp te peilen en ons op de hoogte te brengen van de tactische plannen van de Noren.

Naast fans uit Nederland, verwachten we ook de nodige fans uit Noorwegen. Ook in Zweden hebben we fans zitten. Uit Nederland komen onze vaste groupies David en Robin natuurlijk weer mee. Na het feest in China willen ze de wedstrijden in Zweden natuurlijk ook niet missen. Ze gaan met de camper, zodat ze voor de deur van het stadion kunnen slapen en als eerste naar binnen kunnen voor de beste plekken op de tribune.

Op zaterdag hebben we na de openingswedstrijd tussen Zweden en Rusland een training, om zondag om 15.00 uur te starten met een wedstrijd tegen Duitsland. We hebben onze eigen cameraman Nick Ponsioen, de zoon van oud international Hans Ponsioen, meegenomen zodat we zullen gaan proberen om de beelden via onze Facebookpagina rechtstreeks te gaan streamen. Als je ons wilt volgen, hou dus de Facebookpagina in de gaten.

De Nederlandse en Zweedse pers volgt ons ook op de voet. Hockey.nl heeft een aantal filmpjes opgenomen om Bandy onder de aandacht te brengen bij de hockeyers. De opnames duurden wel langer dan gepland omdat Twan enige moeite had om de tekst te onthouden. Met het nodige knip en plakwerk heeft de cameraman er nog 2 zinnen van hem op gekregen. Check even op deze site de opnamen van onze trainer Thomas en onze plaatselijke sterren Remo, Twan, Little en Steel.
De Gelderlander publiceert zaterdag een groot artikel. Omroep Gelderland is al langs geweest. Opper Bobo Frank heeft interviews gegeven voor diverse radiostations.

Remo en Twan oranje jassen

Door de samenwerking met de KNHB hebben we een nieuwe hoofdsponsor weten te strikken: Rabobank Nederland. HSF is gelukkig ook verder gegaan als sponsor. Brunotti heeft ons gesponsord met nieuwe oranje jassen. SportEwa heeft ons voorzien van nieuwe kousen en onze trouwe sponsors netkiX, FreshKO, Rebelfit, PT024 en Speijers Sport zijn ons ook weer trouw gebleven. Ook hebben we nieuwe shirts kunnen aanschaffen met daarop onze sponsors.

ZwartShirtAchterkant

We gaan dus goed getraind en goed gekleed naar Zweden voor een historische week voor het Nederlandse bandy.

Jullie reizende reporter Vladipeer nog vanuit een koud Nederland.