Pinksteren, 26 graden, BBQ, zon, zee en strand!
No Way!

Onze Zweedse bondscoach Thomas Engström is weer voor de eerste keer na het afgelopen WK bandy in Zweden, richting Nederland gekomen voor trainingen als voorbereiding voor het WK bandy 2018 in Harbin, China.
Het team heeft na het reguliere seizoen een korte pauze ingelast om de spieren even te laten rusten. Begin mei zijn we weer wekelijks begonnen met droogtrainingen bij Speijers Sport. Onder leiding van Remo en andere trainers wordt er weer hard gewerkt om goed in shape te zijn aan het begin van het ijsseizoen in september.

Vrijdagavond kwam Thomas, onze coach, aan in Nederland en met wat files onderweg was hij precies op tijd om de eerste training in de gymzaal van het “Dominicus college” te begeleiden. Niet alle spelers waren aanwezig, evenals onze bobo’s Frank en Hans, die in Noorwegen een etentje hadden bij de familie Tveitan.
Met 25 graden buiten en in de zaal nog ietsjes warmer, werd er begonnen aan de warming up. De hockeysticks werden al snel uit de tassen gehaald om de rest van de training te floorballen. Een goede training voor bandyspelers.

01

Zaterdag staan er 2 trainingen van anderhalf uur gepland en zondag ook nog een training van anderhalf uur. Zaterdagmorgen om 09:00 stond iedereen weer fit op het grasveld op het terrein van de voormalige Limoskazerne. Thomas had een leuk parcours uitgezet en na de spieren opgewarmd te hebben konden we aan de looptraining beginnen. 10 Rondjes lopen met wat andere loopoefeningen tussendoor was de start. Deze oefening werd later nog 2x herhaald. Kan je uit eigen ervaring zeggen dat het best wel zwaar was en dat lag niet helemaal aan het warme weer. Tussen de loopoefeningen door had Thomas ook leuke droogschaatsoefeningen bedacht, goede training voor de bovenbeenspieren.

07

Na anderhalf uur vond de coach het wel genoeg en werd de schaduw opgezocht om het afgelopen WK te bespreken met het team. Voor Remo was het tijd om zijn schoenen uit te doen, hij dacht dat hij een klein blaartje voelde. Bij nader inzien bleek de blaar onder zijn voet zo groot te zijn als een 2 euro muntstuk.

10

In de middag volgde er nog een training, de trainingslocatie was nu in de Molenhoek, bij de grote Siep.
We werden hartelijk ontvangen door gastvrouw Bonny en gastheer Nick van de plaatselijke restauratie. Na wat koffie en water was het tijd voor wat intervaltraining. De groep was kleiner dan in de morgen, maar het fanatisme was er niet minder om. Rick de Grood had zich afgemeld i.v.m. een verstopte riolering. Heeft de ochtendtraining zoveel met hem gedaan dat hij niet meer van de toilet af kon komen?
Na afloop zijn Rens en onze Fysio Joost nog even het water ingedoken om af te koelen. De coach had wel een biertje verdiend en ook weet hij nu wat een “supertje” is. Zondagmorgen is de laatste training dit weekend.

De voorbereidingen zijn begonnen, nog 7 maanden tot Harbin.

回頭見,
Vladi梨