De supporters hebben soms teveel tijd om andere dingen te doen en dat levert soms bedenkelijke resultaten op. H. en S. van de W. trokken na het eten als echte Vikingen door de stad voor een plundertocht. Na een uurtje of 2 kwamen ze terug naar het hotel met hun buit. Verschillende vlaggen van de WK organisatie waren met grof geweld van eigenaar verwisseld. Ook een vlag van de plaatselijke haarstylist werd in het donker bij vergissing meegenomen. Triomfantelijk slopen ze naar hun kamer om de oorlogsbuit op te bergen. Hedenochtend was de totale politiemacht van Växjö op de been, om de daders op te sporen. Tot nu toe zijn ze nog uit handen van de hermandad gebleven. Bobo Frank is al op het matje geroepen door de organisatie om tekst en uitleg te geven over het gedrag van de hooligans.

Elke dag worden er wel vrouwen verrast met een cadeau of anderszins. Dit keer waren de Queens of the Goal, Emma en Lauren aan de beurt voor een leuke verrassing. Ondanks dat het vertrouwen in beide erg groot is, kregen ze voor de zekerheid toch een energiedrankje met een gouden kroon.

2022-03-25 09.35.11

Michael is helaas kleurenblind. Het maakt niet uit dat peper zwart is, hij gooit het gewoon op zijn ei. En nadat hij er door verschillende mensen op gewezen werd dat het toch echt peper was, hield hij gewoon vol dat het zwart zout was. Lieke wilde vanmorgen een momentje voor haarzelf en ging in haar eentje hardlopen naar een mooi meertje. Onderweg werd ze zo afgeleid door al die mooie Zweedse mannen dat ze volledig de weg is kwijt geraakt. Ze beweert dat ze op haar innerlijke kompas het hotel heeft weten te vinden. Die begon helaas voor haar pas na een uur of 3 te werken.

Ondanks dat de zus van Twan er niet bij is, hebben we toch iemand in de groep die dezelfde onhebbelijke gewoonte heeft. Dionne mag ook niet op haar eigen kamer naar de WC en moet bij een andere kamer binnen glippen om het nodige kwijt te raken. Helaas verraadt ze zich zelf op een luchtige manier en moet de volgende dag weer een andere kamer zien te vinden. Gisteren was de kamer van Emma en Claire aan de beurt. Claire had net haar tandenborstel in de WC laten vallen toen Dionne binnen sloop. Vlak voordat Dionne doorspoelde wist Claire haar tandenborstel te redden. Ze poetst haar tanden de rest van de week met een wasknijper op haar neus

In plaats van de “Sisterhood of the traveling pants”, hebben we in ons team de “Sisterhood van de traveling bandystick”. Ik heb geen flauw idee waar het over gaat, maar zelf vinden ze het erg leuk. Hier alvast een rockster in de persoon van Glynis:
2022-03-23 20.42.09

Jordan is zijn Zweeds aan het bijspijkeren. Hij praat in het Frans tegen Hanne. Hij denkt dat als hij langzaam praat, het dan op Zweeds lijkt. Hanne blijft vriendelijk lachen tegen Jordan. Ze hebben dus echt contact.
Tot slot Jesper, de vriend van Lauren ging vanmorgen zwemmen in het meer. Drie weken geleden was het meer nog bevroren, dus het water was nog niet helemaal op temperatuur. Gelukkig was zijn schoonmoeder dicht bij, om hem op tijd uit het water te trekken, voordat hij definitief kopje onder ging.

Dan de plaatsingswedstrijd voor de halve finale.
Nederland moest tegen Engeland. Dit land was vooraf al de grote favoriet voor de eindzege in de B-poule. De Engelse keepster had veel te grote handschoenen aan en Michael maakte daar terecht een opmerking over tegen de scheidsrechter. Dit werd niet gewaardeerd door de coaches van de tegenstander. De eerste rel was een feit.

Foto: Els Fondse

Foto: Els Fondse

We begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden de wedstrijd goed onder controle. De Engelsen speelden ook goed, maar konden niet door de goed gegroepeerde verdediging van Nederland spelen. Na een mooie pass van Hanne wist Glynis haar eerste doelpunt van het WK te maken en haalde de bal zelf uit het net om hem veilig te stellen. Dat is een Nederlandse gewoonte. Iedere speelster die zijn eerste goal in het Nederlands team maakt, krijgt de bal waarmee gescoord is, mee als aandenken.

Drukte voor het Nederlandse doel (foto: Els Fondse)

Drukte voor het Nederlandse doel (foto: Els Fondse)

Engeland drong hierna aan. Lottie maakt een paar minuten later een kleine overtreding en werd verbannen naar de strafbank voor 6 minuten. De Engelsen hadden een snelle counter en wisten via Ila Hobbins tegen te scoren. In de eerste helft moest er gelukkig ook nog een tegenstander naar de strafbank. De beste speelster van de tegenpartij Barbie Hartley kreeg ook 6 minuten. Helaas konden we niet met een overtal scoren. We bereikten de rust met een 1-1 tussenstand in een gelijk opgaande wedstrijd.

Drukte voor het Engelse doel (foto: Els Fondse)

Drukte voor het Engelse doel (foto: Els Fondse)

Het eerste kwartier van de 2e helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. De laatste 10 minuten begonnen we een beetje te klungelen. Tessa pakte nog een straf van 3 minuten omdat ze nadat er gefloten was de bal wegschoot. Ma Kamikaze, ons geheime wapen, had bijna haar eerste doelpunt te pakken, maar sloeg helaas net over de bal heen. In de laatste minuut van de wedstrijd lag Claire op de bal en de rest van het team op Claire. Dit werd zwaar bestraft met een penalty. Barbie schoot de penalty snoeihard in de bovenhoek. Emma was volstrekt kansloos. Daarna begonnen de Engelsen tijd te rekken. Na een klein duwtje van Michelle, bleef Ila Hobbins, minutenlang dood op het ijs liggen. Zwaar geblesseerd verliet ze het ijs. Gelukkig kon ze 30 seconden later na het laatste eindsignaal weer gewoon juichend het ijs op. Elke avond loopt er een Engelse speelster verplicht rond met een muts in de vorm van een kip. Dat is bedoeld voor de slechtste speelster. Ze verdient die prijs ten volle vandaag.

Vandaag was onze MVP van de wedstrijd Glynis. Ook zij kreeg een waardevol geschenk van de organisatie.
Op naar de halve finale: Morgen (zaterdag) om 09:00 uur de halve finale tegen Estland. Live op de stream. Zorg dat je het niet mist.

Med Vänliga Hälsningar

Pippi Nyfiken