ABB arena

Het weekend van 8-10 december betekent voor vele nationale teams een trainingskamp ter voorbereiding op het WK. In Söderhamn spelen Zweden, Noorwegen, Finland en Rusland een 4-landentoernooi. De jeugd onder 21 heeft haar WK op hetzelfde tijdstip in Vetlanda, Zweden en Nederland reist af naar Västerås in Zweden. Een weekend met vele trainingsuren en twee wedstrijden tegen lokale teams.

Vorig jaar heeft Nederland voor de WK een trainingskamp belegd in Oslo en dat beviel heel goed. Alleen toen is ervoor gekozen om het vlak voor de WK te doen. Dat was niet echt goed organisatorisch en praktisch uit te voeren dit jaar. Vliegtickets en visums voor China vlak voor het WK regelen werkt niet. Daarom is er dit jaar gekozen voor dit weekend in december. Dit betekent ook dat het een spannend weekend wordt voor alle spelers. Na dit weekend wordt de selectie voor het WK in Harbin bekend gemaakt.

DSC_4000_preview

Västerås is dit jaar dus aan de beurt. Een plaats waar coach Thomas Engström al vele jaren actief was als speler en coach. Precies 10 jaar geleden was hier ook het WK bandy. Dus voor een aantal spelers bekend terrein. De ABB-arena fungeert voor 2 clubs als haar thuis: VSK Bandy en TB Västerås Bandy (Tillberga Bandy). Voor de laatstgenoemde is Thomas Engström hoofdverantwoordelijke van de jeugdopleiding.

Op vrijdag 8 december moeten alle spelers uit Nederland vroeg hun bed uit. Al om kwart voor 3 in de ochtend vertrekt de bus richting Schiphol. De spelers op Noorse en Zweedse bodem zullen zich rond lunchtijd bij de selectie voegen in Västerås. Er gaat ook kennisgemaakt worden met een nieuw gezicht uit Noorwegen. Alexander Cras zal zich voor het eerst bij de selectie voegen. Alexander speelt in het Noorse Mjøndalen dat uitkomt in de hoogste afdeling. Tijdens het weekend zijn er vier ijstrainingen en daarnaast nog twee oefenwedstrijden. Een van de tegenstanders is het farmteam van Tillberga genaamd Hubbo. De eerste ontmoeting tussen Hubbo en een Nederlander is al geweest. Stefan Geenen speelde afgelopen zaterdag met de club Danmark mee tegen Hubbo, waar hij met een verlies en een goal het veld moest verlaten. We gaan er vanuit dat hij samen met het Nederlands team nu wel met een overwinning het ijs zal verlaten!