Een nationaal team coachen is volgens coach Thomas Engström altijd speciaal. We kijken samen terug op zijn eerste optreden

Thomas Engström heeft inmiddels een berg aan ervaring. Hij is van verschillende teams coach geweest en focust zich sinds juni ook op het Nederlands team. Hij ziet wel een aantal verschillen tussen het Zweedse en Nederlandse bandy. We weten allemaal wel dat ze in Zweden 3 tot 4 keer in de week kunnen trainen en vanaf september al wedstrijden kunnen spelen. Maar dat ziet Engström zeker niet als belemmering. Het maakt de uitdaging alleen maar groter voor hem en dus ook leuker. Eén ding was hem wel opgevallen. Wij hebben enorm veel passie voor het spelletje en we willen bijna al onze tijd hieraan besteden. Met deze passie en mogelijkheden in Nederland heeft hij een plan bedacht waarmee hij het team zo hoog mogelijk wil laten eindigen.

dsc_6980a

Engström trof een gefrustreerd team aan met weinig zelfvertrouwen. Met verse energie en een goed trainingsplan is hij aan een nieuw team gaan bouwen. Er moest anders gespeeld worden en op een manier die beter bij Nederland past. Hij vertelde ons dat het team zeker een aantal stappen heeft gezet in de afgelopen maanden. We geloven weer in wat we doen. In de wedstrijden tegen Duitsland was dat vooral te zien in de snelheid, structuur en wedstrijdplan. Hij kan daarom het weekend met twee grote overwinningen alleen op deze manier samenvatten: “It has been a great weekend. Can’t say anything else after two wins with good input of the team.”

Sinds Engström coach is geworden van Nederland keek hij al uit naar de eerste wedstrijd. Dit zijn wedstrijden die je graag wilt spelen om te kijken waar het team staat. Hij gelooft enorm in deze spelers. Hij was trots op hoe het team heeft gespeeld en de intensiteit waarmee ze gespeeld hebben. Elke speler wilde een onderdeel zijn van het spel. Deze twee overwinningen zeggen ook dat we de potentie hebben om een medaille te winnen in Trollhättan. Alleen daarvoor moet er nog wel 11 weken keihard gewerkt worden. We moeten nu niet denken dat we er zijn en keihard blijven werken richting Trollhättan.