Het is nog maar iets minder dan twee weken tot het WK en het werd tijd om de 18 namen te selecteren die het mogen doen voor Nederland. Afgelopen weekend was Thomas Engström in Nederland om de laatste NL-trainingen te begeleiden en zijn keuze te maken. Een aantal namen waren al op het laatste trainingskamp in Västerås duidelijk. De overige namen hadden nog een aantal weken om zich te bewijzen!

Uiteindelijk is deze selectie tot stand gekomen. Met ook een paar nieuwe namen die we graag aan jullie hieronder voorstellen.

Keepers
Thomas Jeukens
Marc Perenboom

Verdediging
Jordan Braam
Stefan Geenen
Stephan den Brok
Sam Rouppe
Mees van Wijchen
Pepijn Weesenaar
Bou Tveitan

Middenveld/aanval
Twan Hengst
Alexander Cras
Sander Heinsbroek
Remo Speijers
Joris Vriezen
Sverre Tveitan
Jostein Vissers
William Barelds
Lars Hendriks

Onze verdediging word dit jaar versterkt door de extreem jonge/talentvolle Sam Rouppe. Wonend in Noorwegen, maar wel met Nederlandse ouders. Oorspronkelijk in Zweden geboren en spreekt nog beter Nederlands dan sommige andere spelers in het team. Hij kan prima uit de voeten op de full-back positie die hij ook bij zijn club Stabæk Bandy heeft. We gaan nog vele jaren plezier van hem hebben!

Hauger BK, het clubteam van Jostein. Jostein staat op de bovenste rij aan de rechterkant

Hauger BK, het clubteam van Jostein. Jostein staat op de bovenste rij aan de rechterkant

Onze tweede nieuwe Noors-Nederlandse speler is Jostein Vissers. Ook wel onze ninja genoemd. Deze aanvallende speler danst en vliegt over het ijs. Wij denken soms dat hij beter kan schaatsen dan lopen. Aan zijn achternaam kan je al zien dat hij een connectie met Nederland heeft, maar echter liggen zijn roots in Korea. Jostein is geadopteerd uit Korea door een Nederlandse vader en een Noorse moeder. Net als Sam is hij ook nog een jonge speler en speelt hij voor het Noorse Hauger BK.

William Barelds

William Barelds

Vanuit Jönköping (Zweden) zal William Barelds afreizen naar het WK in Vänersborg. Een half Zweeds-Nederlandse spits die misschien wel het beste schot van het hele team heeft. Meer dan 15 jaar geleden reisde de vader van William met de vrachtwagen door Zweden en trof een leuke blonde dame aan. Een aantal jaren later zijn daar drie kinderen uitgekomen en mag de eerste zich opmaken voor zijn eerste WK.

Vanuit Nederland komt ook een nieuw gezicht. Na een aantal jaren gestopt te zijn is Lars Hendriks weer begonnen met bandy en heeft zich weten te plaatsen voor het nationaal team. Knappe prestatie waar hij veel voor getraind heeft. Lars is al vaker in Zweden geweest voor verschillende trainingskampen. Het grote ijs is inmiddels niet meer nieuw voor hem, maar nog wel elke keer wennen!