Peer1aEen jaar na het WK in Kazachstan heb ik, Vladipeer, de pen weer opgepakt om dagelijks een verslag te schrijven van de beslommeringen en hoogtepunten van het Nederlands team.

Na toch wel een teleurstellend WK 2012 in Almaty is het team gebrand om dit jaar weer met een plak richting Nederland terug te komen. Na een paar jaar in Rusland en Kazachstan te zijn geweest om onze WK te spelen is het dit jaar wat dichter bij huis. Van 24 januari t/m 26 januari wordt in het gloednieuwe “Sapa Arena” in Vetlanda, Zweden, gestreden om de gouden, zilveren en bronzen plak.

Het team heeft al weer flink wat trainingsuurtjes in de benen zitten en de laatste trainingen in Nijmegen zijn in volle gang. Voor het WK zullen we nog een kort trainingskamp hebben in Vetlanda, om helemaal scherp aan de eerste wedstrijd te beginnen.

Als gewoonlijk spelen we onze wedstrijden in de B-poule. Doordat er sinds vorig jaar nieuwe teams zijn bijgekomen, is de B-poule in 2 verschillende poules verdeeld. Om het lekker ingewikkeld te maken bestaat de B-poule nu uit een A- en B-poule. Snappen jullie het nog?

Wij zijn dit jaar ingedeeld in de B-poule van de B-poule. Samen met Estland (een oude bekende van het Nederlands team), Japan (vorig jaar debutant op het WK) en Oekraïne (debutant op het WK bandy) strijden we voor een plaats in de A-poule van de B-poule.

Twee landen dus, waar we nog niet tegen gespeeld hebben en dus ook niets van weten. Van de Japanse schaatsers weten we dat ze klein en snel zijn, in ieder geval op de 500 meter op noren. Afgelopen jaar hebben ze de zilveren plak gepakt in de C-poule, dus geen slechte prestatie voor een debuterend team. Oekraïne doet voor het eerst mee met het WK. Van dat team weten we eigenlijk niets. Hopelijk hebben ze geen blik Russen losgetrokken met een dubbel paspoort.

Dit jaar ook eens een keer wat anders, qua vervoer naar het WK. Nadat we in het verre verleden naar Worldcup wedstrijden in Zweden per trein zijn gegaan, of per bus naar het WK rinkbandy in Östersund (midden Zweden), per vliegtuig naar Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland en Kazachstan, is het nu de beurt aan de auto. Het team gaat met een busje en 2 auto’s voor een rit van ongeveer 12 uur in de nacht van zondag op maandag richting Vetlanda. Als we maandagavond aankomen, zullen we opgewacht worden door onze nationale BOBO Frank Peters, die wel met het vliegtuig richting Zweden is gekomen. Na wat gegeten te hebben, zullen we in een late training even de reis uit onze benen schaatsen.

Dinsdag zal, als onze nieuwe Zweedse bondscoach Michael Bratt arriveert, het 2-daagse trainingskamp beginnen. Nog niet alle spelers zullen dan al aanwezig zijn, woensdagavond arriveren nog 2 spelers met de andere BOBO Hans Geenen.

De spelersgroep heeft wat kleine mutaties ondergaan ten opzichte van het WK in Kazachstan. Drie spelers zijn weer teruggekeerd in het Nederlands team: David van Alst, Emanuel Hermens en Robert Wolf. We hebben weer een nieuwe talentvolle keeper weten te strikken in de naam van Twan Hengst. Na vele WK’s als speler te hebben gespeeld heeft hij besloten om de keepershandschoenen aan te trekken. En waar we ook blij mee zijn is dat Nick Verbruggen, onze nep Canadees, even overkomt van zijn vakantie in Canada om met ons het WK te spelen. Twee debutanten hebben we dit jaar, dus zijn we weer verzekerd van een ontgroening, speler Bas van Meijel en begeleider/materiaalman Perry Kosman.

Hierbij de spelersnamen  en rugnummers:

[table “” not found /]
[table “” not found /]

Ik zal dagelijks verslag doen vanuit Zweden op onze nieuwe site van de bandy bond. Op deze site is ook een blog en daar kan gereageerd worden op de verslagen en wedstrijden.
De officiële website van het WK: http://www.worldbandy.com/wcsd/

Vanuit nu nog uit Nijmegen wens ik jullie allemaal veel leesplezier,

Vladipeer