Afgelopen zaterdag was de laatste speeldag van de Youth Bandy League. Sinds dit jaar is er een competitievorm voor spelers onder de 16 jaar. Twee teams uit Haarlem en twee teams uit Nijmegen deden mee. Allereerst zijn er voorrondes geweest in Alkmaar. Afgelopen zaterdag was de finaledag in Haarlem. Er was een ontzettend mooie beker te winnen die al bij binnenkomst werd opgemerkt door de spelers. Ze wisten meteen waarvoor ze gingen strijden.

In de halve finales streden de teams uit Nijmegen tegen de teams uit Haarlem. Beide teams uit Nijmegen trokken aan het langste eind en mochten tegen elkaar spelen in de finale. Tijdens de eerste ontmoeting in de voorronde was Nijmegen Valkyries veel sterker. Deze wedstrijd eindigde kansloos in een 2-11. De Centurions uit Nijmegen waren erop gebrand om de tweede keer van ze te winnen. De wedstrijd verliep gelijk op. De ene keer scoorde de Valkyries en de andere keer scoorde de Centurions. Beide teams hebben ook voor gestaan in de wedstrijd. Een echte spannende finale die vooral de Valkyries niet hadden verwacht. Was het onderschatting? De spanning van een finale? Of hadden de Centurions een hoop geleerd van de vorige wedstrijden? De Centurions stonden nog vlak voor tijd met 3-2 voor, maar toch wisten de Valkyries in de laatste seconden de gelijkmaker te scoren. Reguliere speeltijd afgelopen, penalty’s!

Voor vele spelers zijn penalty’s een nieuw item in hun carrière. Het is moeilijk te trainen en waarschijnlijk hadden ze dit ook nooit verwacht. Na een korte uitleg van de scheidsrechters mochten drie uitverkorenen van beide teams zich melden op de middenlijn. Om en om hadden ze een aantal secondes om een goal te maken. Bij rinkbandy worden de penalty’s genomen op de middenlijn. Bij startsignaal mag je als speler met de bal schaatsen naar de keeper om te scoren. De Centurions begonnen en de eerste penalty ging er gelijk in. De Valkyries hadden de meeste moeite met scoren en wisten de eerste twee niet erin te krijgen. De Centurions misten ook de 2e penalty. De laatste speler van de Centurions was aan de beurt, en de Centurions stonden met 1 goal voor. Dennis Vooren kon de beslissende man van de avond worden. Hij schaatste op en wist te SCOREN!!! Helaas konden de Valkyries het niet meer rechttrekken en ging het kampioenschap plus de beker naar de Nijmegen Centurions!

YouthBandyLeague