Ik heb mijn gouden vulpen weer gevonden en ga iedereen weer op de hoogte houden van de verrichtingen van het Nederlands mannenteam tijdens de WK.

Op 11 maart zijn er opnames gemaakt door TV Gelderland die zondag 19 maart zijn uitgezonden. Mees en Michelle Noë hebben hiervoor een mooi interview gegeven. Michelle was duidelijk zenuwachtig. Ze stapte met de beschermers nog aan het ijs op. Gelukkig wist ze voor het oog van de camera overeind te blijven. Lotte deed ook alle mogelijke moeite om in beeld te komen. Na een harde botsing, bleef ze als dood op het ijs liggen. Gelukkig was met een kusje erop het leed snel weer geleden.

Na de laatste gezamenlijke training met de dames op 18 maart, een late felicitatie van onze burgemeester voor het behaalde kampioenschap (van de dames) van vorig jaar en een afsluitend uitstapje naar Prison Island met de hele groep inclusief begeleiders, zijn de mannen helemaal klaar voor de WK in Växjö. Om de mooie score van Prison Island te vieren, is het jongere gedeelte van de groep en Jordan nog even op stap geweest. Stan en LingLing gooiden er nog een fantastische quick step uit, dus dat belooft wat in Zweden. Om de drugshonden niet wakker te maken in Zweden, hebben we ook een heuse drugstest gehouden na de training. We kunnen met een gerust hart zeggen dat de spelers ook zonder stimulerende middelen op het ijs vooruit kunnen. Het vertrek staat gepland in de nacht van 22 op 23 maart. Met de auto reizen we naar Zuid-Zweden. We gaan 5 dagen logeren in Ödevata. Onze onvolprezen Bobo’s hebben daar een mooi onderkomen gevonden, waar we ook zelf voor ons eten moeten zorgen. Helaas hebben we het zo druk met 2 wedstrijden per dag, dat we genoodzaakt waren 2 koks mee te nemen, Maxime en Marieke, onze eigen Kokkies zeg maar.

Hotel2023

Voor een warme ontvangst met lunch zijn de Kokkies al vooruit gereden met de nodige proviand. Little mocht met ze mee vanwege zijn kennis van de Zweedse taal en omdat hij de hele weg zou slapen. Met een busje en 2 auto’s sukkelen de mannen er achteraan. Op het laatste moment, werd ik zelf verplicht om met het vliegtuig te gaan omdat de rekenbobo onze Sverre over het hoofd had gezien. Hij is wel niet erg groot, maar hij moet wel in de auto passen. Het voordeel was wel dat ik relaxed met alleen handbagage op 23 maart kan gaan vliegen naar Kopenhagen en vandaar uit met de trein naar Växjö. Ze hebben beloofd om mij daar op te pikken met de limousine. Ook uit Noorwegen en Zweden komen natuurlijk de nodige spelers. We worden dit jaar ook begeleid door een verslaggever, Walter Tempelman. Hij gaat voor onder meer Trouw schrijven wat we allemaal meemaken en wat de sport is. Ook de vrouwen gaat hij een aantal dagen intensief volgen. We hebben dit jaar natuurlijk ook een aantal supporters die meereizen. Zowel uit Nederland, Noorwegen als Zweden reizen de meest fanatieke supporters ons achterna. Zelfs een deel van het vrouwenteam komt eerder, om ons in de laatste wedstrijden aan te moedigen.

Busje2023

Jordan heeft het busje van zijn werkgever, Wees & Witlox Parket uit Zaltbommel, met aanhanger weten te regelen. Omdat er normaal parket in vervoerd wordt, moeten we dus oppassen voor plankenkoorts. Ook al omdat een viertal jonge debutanten in het busje zitten. Jolan, Stan, Daniël en Dennis gaan hun debuut maken op het komend WK. In de auto van Steel zitten bijna 400 interlands gepropt. De meeste ervaring in 1 auto verzameld. In de auto van Pep zit de middelste generatie aangevuld met een fysio, onze eigen Stef. In geval van calamiteiten kan hij gelijk handelend optreden. Stef gaat voor de eerste keer mee. Hij heeft zijn studie gevolgd aan de HAN in Nijmegen en is dus eigenlijk opgeleid door onze fysio’s uit het verleden. We verwachten dus veel van hem.
Na de ontvangst in Ödevata hebben we nog een training op 23 maart, voordat we op 24 maart het toernooi openen om 9.00 uur met de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Zwitserland. Alle wedstrijden worden gestreamd via www.bandyplay.se. Volg ons via de socials en via de website. We hebben er zin in. Eindelijk weer een WK en dan ook nog met leuke tegenstanders en een enthousiaste ploeg.

Vladipeer