Hej Hej Bandyfans,

Vandaag zijn we rond 10.30 uur in de ochtend aangekomen in Tröllhättan. Net zoals vorige week had Bobo Frank weer het eerste vliegtuig weten te boeken. Het vertrek vanaf het Triavium was dus weer midden in de nacht. Dit had een speciale reden. Onze biologische klok kon alvast wennen aan het tijdstip van de eerste wedstrijd morgen tegen Tsjechië. Uiteraard had mijn roommate Johan weer voor een uitstekend ontbijtje gezorgd, voordat we gezamenlijk richting de ijsbaan reden. Bobo Frank is vanmorgen ook aangeschoven voor het ontbijtje. Ik ben bang dat Johan de volgende keer voor de hele groep een ontbijtje moet gaan regelen.

Naast de spelers en begeleiders, gingen er gelijk al een aantal supporters en sponsors mee. De familie Braam is al onderweg met de auto. Ik heb begrepen dat we dit jaar worden ondersteund door veel supporters. De ouders van Sverre en Bou komen uit Noorwegen, de opa en oma uit Dordrecht. De moeder en zus van Doppie zullen ons ook komen aanmoedigen. De familie Hengst komt in de loop van de week, evenals de vader van Remo met aanhang. Thomas liet ons weten dat er zelfs Zweedse supporters uit Västerås zouden afreizen.

Iedereen is fit en uitgerust. We hebben er zin in.

Om 5 uur kwamen we in Düsseldorf aan, voor de vliegreis naar Göteborg. Op het vliegveld kreeg Doppie nog even een intensieve bilmassage van Joost, onze fysio. Na een kleine vertraging van bijna een half uur taxiede de Nederlandse piloten van Eurowings ons naar de startbaan om het luchtruim te kiezen richting het Zweedse Gotenburg.

_SANDER HEINSBROEK

Na aankomst in Zweden stond onze begeleider en Erik Blegel ons al bij uitgang op te wachten. In vorige jaren werden de begeleidsters koffertjes genoemd. Dat is in ieder geval niet van toepassing op Berne, onze actieve Zweedse pensionado. Hij gaat deze week ons begeleiden en alles regelen wat maar nodig is. De supporters die bij ons in het hotel zouden logeren, zijn inmiddels gedeporteerd naar een hotel verderop in de stad. Uit betrouwbare bronnen is vernomen dat ze in Zweden bang waren voor supportersrellen. Dat is ook logisch als een van de supporters Kees de Kogel heet. De Zweden hebben die naam wel erg letterlijk vertaald.

Na het inchecken konden we gaan lunchen in de “Matsal”, hopelijk wordt dat niet serieus genomen dat daar komende week een grote matpartij uitbreekt. Snel nog de spullen pakken en dan richting onze kleedkamer. Op een WK is alles altijd anders. We krijgen dus een vaste kleedkamer in een voetbalstadion op een kilometer afstand van de ijsbaan. We moeten daar omkleden, vervolgens met de bus naar de ijsbaan. Daar mogen we de schaatsen aandoen. De keepers moeten helemaal half aangekleed de bus, want het reist niet handig met legguards aan.

IMG-20170123-WA0011

IMG-20170123-WA0014

We hadden een uurtje ijs om te trainen. Los schaatsen, wat oefeningen en een rustig partijtje. Net toen we aan de corners wilden beginnen kwam onze oud-coach Michael Bratt binnengelopen met het Tsjechisch team. Daar ging onze training, dan maar een afsluitend partijtje spelen. Na de training weer naar het voetbalstadion om te douchen en weer terug naar het hotel, voor de wedstrijdbespreking en diner. Om 19.00 uur is de openingsceremonie. Hier komt morgenavond het verslag van, inclusief het verslag van de eerste wedstrijd.

Morgenvroeg de eerste wedstrijd van het WK tegen de Tsjechen om 07:30 uur en vervolgens om 18:30 uur de wedstrijd tussen de “Orange Wall” en de “Chinese Wall”.

hjärtliga hälsningar

Peer