Hej Hej Bandyfans,

Donderdagmorgen hadden we vrijaf. Sommige spelers gingen naar de ijshockeyshop in Vänersborg om sticks en andere uitrustingsstukken te kopen. Remo en Thomas gingen met Eddy en David naar een dierenpark op beversafari. Geen bever te bekennen, dus dan maar zelf op jacht naar die beesten. In alle euforie gleed Eddy uit en hield daar een dikke enkel aan over. Achter de bosjes lagen de bevers in een deuk. Daarna hebben ze nog een bezoek gebracht aan de Saab fabriek.

IMG-20170126-WA0000

In de middag was de wedstrijd tegen Canada. De tribune was weer aardig gevuld met Nederlandse supporters. De opa en oma van Sverre en Bou, Attie en Willem, waren ook uit Nederland overgekomen om hun kleinzoons te zien spelen. Omdat Canada thuis speelde mochten de Nederlanders hun vertrouwde oranje shirts niet aan. Een oplossing werd gezocht. De plaatselijke bandyclub Grippen bood hun shirts aan. Dat was wel even slikken voor de Nijmegenaren in de selectie, want de kleuren waren zwart met geel. De Vitesse kleuren doen het niet goed bij dat deel van de selectie.

Na het Wilhelmus en Oh Canada was het de beurt aan beide teams om er een mooie wedstrijd van te maken. Nederland had de hoop dat Canada de wedstrijd zou laten lopen om in de halve finales Mongolië te ontwijken. Maar Canada dacht daar anders over, na 42 seconden schoten ze de bal al in het Nederlandse doel, 1-0. Nederland moest gelijk al proberen een achterstand weg te werken. Vlak voor het eind van de 1e helft scoorden de Canadezen de 2-0. Nederland speelde compact. In de 2e helft probeerde Nederland de aansluiting te vinden. Alleen winst op Canada was belangrijk. Dan zouden we de 2e plaats kunnen veroveren. Dat zou twee voordelen hebben: we zouden op vrijdag niet de eerste wedstrijd van de dag hebben en we konden Mongolië ontlopen. De 3-0 werd gescoord in de 33e minuut. Een onmogelijke opgave leek het te worden. De einduitslag was uiteindelijk 4-0. Nederland speelde ondanks de uitslag de beste wedstrijd tot dat moment met veel inzet. Vrijdagmorgen zullen we aan de bak moeten tegen Mongolië. Na terugkomst in het hotel werd er gegeten en daarna de teambespreking in de VIP-room van het hotel. Iedereen is op tijd naar bed gegaan, want de volgende dag ging om 05:00 uur de wekker weer.

Na een korte nacht, zeker niet van het slapen maar ook van de geluiden en geuren die mijn roommates produceerden, was de grote wedstrijddag tegen de Mongolen. Het zou een moeilijke wedstrijd worden. De Mongolen hebben 3 Russen in het team zitten die voor Baikal uit Irkutsk spelen in de hoogste Russische competitie. Een daarvan is al clubtopscorer, dus die moesten we in de gaten gaan houden. Nederland begon defensief sterk. Johan Kuhnen torpedeerde één van de Russen het veld uit in de richting van de Nederlandse bank. Nederland verdedigde goed, maar na 16 minuten scoorden de Mongolen toch de 1-0. Nederland had een paar man in de strafbank zitten, maar de Mongolen kwamen moeilijk door de orange wall. De 1-0, 2-0 en de 3-0 werden door de Russische Mongool Nurzin gescoord, een echte hattrick. Aan meerdere doelpunten zat een buitenspelluchtje, maar we hebben helaas geen beelden van de herhaling voor de scheidsrechter. Bij een vrije slag in het voordeel van Nederland kreeg Johan Kuhnen een stick in zijn zij gepord, hij reageerde door de speler op de stick te slaan. De scheidsrechter zag uiteraard alleen de laatste actie en Johan (iron fist) Kuhnen kreeg een rode kaart en kon richting de kleedkamer. Nederland moet het in de rest van de wedstrijd met 10 man doen. Rens Bögels stond ook al op scherp. Hij was voor de 2e keer naar de strafbank gestuurd, een derde keer is automatisch een rode kaart, dus speelde hij de rest van de wedstrijd niet meer om erger te voorkomen.

_RENS BOGELS

Nederland ging uiteindelijk met een 4-0 achterstand de rust in. De motivatie zat goed in het team, we wilden ons niet laten afslachten. De druk werd er gelijk weer opgezet en na een mooie solo van Nick Verbruggen scoorde Sverre Tveitan de 4-1.

_NICK VERBRUGGEN_SVERRE TVEITAN

Na een corner in de 43e minuut scoorde Remo Speijers de 4-2. Zat er dan toch een verrassend slotstuk in?

_REMO SPEIJERS

Nederland bleef aanvallen en hoopte op de aansluitingstreffer. De Mongolen scoorden in de 47e minuut de 5-2. Het zal moeilijk gaan worden om 3 doelpunten te scoren in de overgebleven 12 minuten. De toeschouwers op de tribune schreeuwden het Nederlands team richting Mongools doel. Maar het mocht niet baten, Mongolië scoorde de 6-2 vanuit een corner. Op het eind van de wedstrijd was er nog wat commotie tussen de teams, maar het leek erger dan het was. Nederland had veel inzet getoond, goed gespeeld en kan deze gedachte meenemen naar de middag waar de wedstrijd tegen China op het programma staat. Doppie ging na de wedstrijd nog een powernapje doen. Hij moest duidelijk nog een worden met zijn nieuwe stick.