Vanmiddag heeft Nederland de eerste wedstrijd tegen Japan gespeeld. De spannende wedstrijd werd nipt met 3-2 gewonnen. Nederland startte goed, uit een rebound van een corner scoorde Mark van Dinter in de zesde minuut de 1-0. Kort daarop scoorde Nick Verbruggen uit een afgeslagen corner zijn eerste doelpunt voor Nederland en tevens de 2-0.

image

Nadat Japan een penalty had gemist scoorden ze toch de 2-1 vlak na rust, na wat onduidelijkheden in de verdediging van Nederland, die verder de hele wedstrijd ijzersterk speelde. Via een lepe vrije slag van Jordan Braam wist Nederland vlak na de 2-1 op 3-1 te komen. Japan gaf echter niet op en bleef vechten voor een beter resultaat. Na een aantal kansen aan Nederlandse zijde kreeg Japan ruim vijf minuten voor tijd een dubieuze penalty die ze wisten te benutten: 3-2.

Nederland nam een time-out en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Een goed begin van het toernooi. Later vandaag om 18 uur is de wedstrijd tegen de Oekraine.