huilen

Privet vanuit Irkutsk,

Ja, wat moet ik ervan zeggen………

Kwartfinale dag tegen Japan, het toernooi begint nu pas echt, na de 3 verloren voorronde wedstrijden van afgelopen dagen. Van nu af aan is het erop of eronder.

Belangrijke wedstrijd, nog een extra speech gehad van onze coach Michael Brattkov en Bobo Hans Geenevski deze middag. De wedstrijd begint om 17:00 uur, dus in de morgen wat tijd om te relaxen. Sommigen blijven in het hotel en sommigen gaan wat sightseeing doen.

Om half 3 richting Stroitel stadion in Shelekhov, waar we onze eerste 2 wedstrijden hebben gespeeld. Dus bekend terrein. Bij aankomst was de kruisfinalewedstrijd Amerika – Kazakhstan bezig uit poule A. Deze werd overduidelijk door Kazakhstan gewonnen met 11-3. Andere opmerkelijke uitslagen van vandaag: Rusland – Canada 22-1 en Zweden – Wit Rusland 33- 5.

Om klokslag 5 uur floot de Russische scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Nederland wilde gelijk fel van start om de Jappen onder druk te zetten. Een foutieve pass werd echter na 30 seconden spelen gelijk afgestraft, Japan scoorde de 1-0. Nederland moest gelijk weer de draad oppakken om de gelijkmaker te maken. In de 14e minuut scoorde Nickolaev Verbrugski uit een voorzet van Luc Lomanov de 1-1. De wedstrijd was weer helemaal open. Nederland kreeg nog een penalty, Twan Hengstinov werd in het strafschopgebied onderuitgehaald. Twan nam zelf de penalty en het harde schot werd gekeerd door de Japanse keeper. Waar aan de ene kant het scoren niet lukt, wordt er aan de andere kant wel gescoord, dit gebeurde vlak voor de pauze. Nederland ging met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

Iedereen kwam positief de kleedkamer uit, Japan moest geklopt worden, er waren kansen zat. Nederland ging weer fel van start. In de 63e minuut scoorde Twan Hengstinov uit een corner de 2-2. Erop en er overheen, dat moest er gebeuren. We kregen nog verschillende corners mee, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Met nog een minuut of 10 te spelen scoorde Japan de 3-2. De laatste 10 minuten was het klunen, de gelijkmaker moest en zou er komen om dan via penalties de halve finale te bereiken. Helaas kregen we niet de kans om de bal tussen de palen te schieten en nadat het laatste fluitsignaal te horen was bestormden de Japanse spelers hun keeper.

Nederland had verloren van Japan met 3-2. Een vreselijke domper, wat niemand verwacht had. Het was lange tijd stil in de kleedkamer en ook tijdens de reis terug met de bus naar het hotel zei niemand wat. Nederland is zijn wonden aan het likken, maar niet voor lang. Morgen om 17:00 uur spelen we onze laatste wedstrijd tegen Mongolië om de 5e plaats.

Ik had gehoopt vandaag een meer positief verhaal te mogen schrijven, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.