Privet vanuit Irkutsk,

Vandaag was de laatste dag van de voorronde van het WK bandy. Vanmorgen vroeg opgestaan want om 13:00 uur hadden we de wedstrijd tegen Estland.

Ook even nagevraagd of er een rekening was gekomen van de ontstoppingsdienst. Gisteren voor de wedstrijd moest Dopski nodig naar het toilet in de kleedkamer. Toen hij eraf kwam met een zuur gezicht, wisten de meeste teamgenoten al wat er aan de hand was. Of we even de ontstoppingsdienst konden bellen, want de WC liep niet meer door. Vier man, moet eigenlijk zeggen 3 man en een vrouw, waagden het om de toiletruimte te betreden. Gelukkig moesten we het ijs op voor de wedstrijd en toen we pauze hadden was alles weer normaal op het toilet.

deken_met_voeten-300x183

Vanmorgen zijn we met zijn allen rustig naar de ontbijtzaal gegaan, om weer genoeg energie tot ons te nemen voor de wedstrijd. Toen Rens Bogelskajev en Rick de Groodovsky terug liepen over de gang naar hun kamer, zagen ze verbaasd dat hun bedden op de gang stonden. Had de schoonmaakploeg dit gedaan omdat ze alles moesten ontsmetten? Nee, de gebroeders Verbrugski hadden de sleutel weten te bemachtigen en gelijk nadat Rens en Rick richting ontbijt liepen, hebben ze de bedden op de gang neergezet.

Om half 11 vertrok de bus richting stadion. Niet voordat de laatkomers, om 10:25 moest iedereen in de bus zitten, 200 roebel boete moesten betalen, dat is ongeveer 4,50 euro. De politiebegeleiding had er zin in, dus in een mum van tijd waren we op de plaats van bestemming. De wedstrijd begon klokslag 1 uur en onze opdracht was om in de eerste 10 minuten veel druk te zetten richting het doel van Estland. Na 16 minuten scoorde Estland het eerste doelpunt en 5 minuten was er wederom gejuich in de bank van Estland, 2-0. Coach Michael Brattkov, lastte gelijk een time-out in om even de puntjes op de i te zetten. Een penalty voor de Esten bracht ze op 3-0. We zouden toch geen afstraffing krijgen vandaag? Dat stond in ieder geval niet in ons scenario. Nederland kreeg een paar mooie kansen en uiteindelijk scoorde Nickolaev Verbrugski de 3-1. De wedstrijd werd iets harder, want er werd voor elke bal gestreden deze wedstrijd. Nederland moest winnen om plaats 3 veilig te stellen voor de kruisfinales en Estland had aan een gelijkspel genoeg. Met 3-1 gingen we de kleedkamer opzoeken om even bij te komen en op te warmen.

Na de pauze zette Nederland weer alles op alles, wat resulteerde in een doelpunt voor Nederland in de 54e minuut door Luc Lomanov vanuit een corner, 3-2. De aansluiting moest nu komen, maar jammer genoeg bleef het doelpunt uit. Een paar kansen creerden we nog wel, maar 9 minuten voor tijd kreeg Nederland de genadeslag, 4-2 voor Estland. Op dat moment speelden we nog met 11 man, enkele minuten later kreeg Jordan zijn 3e tijdstraf, dus rode kaart, en hij kon richting kleedkamer vertrekken. De laatste 5 minuten hebben we met 10 man gespeeld. Nederland verloor zijn 3e poule wedstrijd op rij en zal donderdagmiddag om 17:00 uur plaatselijke tijd (09:00 uur Nederlandse tijd) moeten optreden tegen Japan in de kruisfinales (kwartfinales). Medaillekansen hebben we nog steeds, maar dan moeten we van nu af aan wel wedstrijden gaan winnen. Het team is nog steeds gemotiveerd hiervoor, dus daar ligt het niet aan.

Hopelijk kan ik morgen een positiever wedstrijdverslag schrijven, daar ga ik wel van uit.