Privet (hallo) vanuit Ulyanovsk!

Vandaag was de eerste wedstrijd van het WK voor ons. Nadat we weer in alle vroegte gewekt waren door onze fysio, was het snel douchen om op tijd te zijn voor het ontbijt. Te laat bij het ontbijt kost je 200 roebel, dat is ongeveer 2,30 euro. Te innen door onze bandy-police Joost. Hij is daar wel wat laks in want de pot wordt nog niet echt gevuld. Na het ontbijt was het wachten op de bus. Ik stel voor om ook de buschauffeur mee te laten doen in de boetepot, maar dan is hij waarschijnlijk zijn hele maandloon kwijt. De busreis duurt ongeveer 20 minuten naar het stadion. Ook deze keer weer onder politiebegeleiding, voor de meesten oude koek, maar voor de nieuwelingen weer een nieuwe spannende ervaring. Ruim op tijd voor de wedstrijd, zo’n 2 uur van te voren, passeerden we de slagbomen van het Volgastadion.

IMG-20160210-WA0017

Bij aankomst was de wedstrijd Tsjechië- Somalië bezig. Tsjechië is debutant op het WK en speelde een leuke wedstrijd tegen de mannen in licht blauw. Einduitslag was 17-0 voor Tjechie. Onder de warming up arriveerde ook de vader van onze Noors-Nederlandse spelers Tveitaniov. Hij zal de gehele week de verrichtingen van zijn zoons en het Nederlands team volgen.

IMG-20160210-WA0018 (1)

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met de volksliederen en de toss. Deze werd gewonnen door Nederland, dus mocht Johan Kuhnenov de kant van spelen kiezen. Alleen binnen in een overdekt stadion heeft dit geen invloed. Estland nam de bal uit en kwam sterk uit de startblokken. Een mooie tegenaanval van Nederland, Stefan Geenevski gaf de bal mee aan Johan Kuhnenov die het strafschopgebied inschaatste richting goal. Hierbij werd hij hard tegen zijn enkel geslagen (hij ligt nu wat te kermen op zijn bed, je ziet er bijna niets van op zijn enkel) wat resulteerde in een penalty. Onze debutant Sverre Tveitaniov nam deze penalty bedeesd en schoot deze met een hard schot achter de doelman van Estland. 1-0 Voor Nederland en zijn eerste doelpunt in het oranje shirt. Gelijk was Jordan Abraamovicz erbij om de bal mee te nemen en deze aan de zijkant af te geven als trofee voor Sverre. Estland liet het er niet bij zitten en scoorde na een paar minuten de 1-1. Wel een anekdote, bij Estland speelt een speler mee die een Russisch paspoort heeft, dus ongeoorloofd. Maar daar zo meer over. Estland liep uit naar 4-1. Nederland kreeg twee grote kansen, Filip Blegeltjov had beide kansen op zijn stick, maar verzuimde jammer genoeg om deze te verzilveren. Aan de andere kant had Thomas Jeukov een paar schitterende reddingen, zodat het 4-1 bleef voor de rust. De tweede helft begon Nederland iets beter in het spel te komen. Twan Hengstinov scoorde uit een strak schot de 4-2. Estland kwam moeilijker bij het Nederlandse goal, maar scoorde uiteindelijk nog twee keer. Eindstand 6-2 voor Estland.

Voor ons was het van te voren al duidelijk dat wij deze wedstrijd met 5-0 zouden winnen, reglementair. Estland had op de wedstrijdsheet een Rus gezet, die van te voren al was verteld dat hij niet mee mocht doen. Het hoofd van de scheidsrechters en de jury hadden unaniem besloten om daardoor deze wedstrijd reglementair met 5-0 door Nederland te laten winnen.

12670466_455463801310871_6943918321225005286_n

Morgenavond staat de wedstrijd tegen de Duitsers op de planning. Deze wedstrijd zou eerst morgenvroeg gespeeld worden in Ulyanovsk. Maar de organisatie heeft besloten (op verzoek van de gouverneur) om deze wedstrijd te verplaatsen naar Dimitrovgrad, 90 km van Ulyanovsk. Dit dorp had ook de eer om de kwartfinale in de A-poule tussen Rusland en Amerika te organiseren. We spelen daar om 18:00 uur plaatselijke tijd (16:00 uur Nederlandse tijd) op een buitenbaan. Verslag van deze wedstrijd zoals gewoonlijk op de bandysite.