Privet,

Nadat we gisteren de wedstrijd gespeeld hadden, zijn nog een aantal spelers op de ijsbaan gebleven om een wedstrijd in de hoogste Russische bandy divisie te kijken. Onder de wedstrijd werd onze keeper Thomica Jeukov geïnterviewd door de Russische tv. Ze stelden hem een aantal vragen over de wedstrijd. Onze Thomica, de Nederlandse Justin Bieber, staat veel in de belangstelling van de Russische dames.

Vanmorgen konden we ook weer wat langer blijven slapen, het vreemde is wel dat onze fysio Joost daar gebruik van maakt en zelf ook langer blijft slapen en ons dan niet meer wekt. Voor het te laat komen bij het ontbijt staat 200 roebel boete. Volgens mij speelt hij onder een hoedje met de “bandypolice”, Rick Bogelskajev, die de boetepot beheert. Na het eten kwam een filmploeg op bezoek bij het Nederlands team. Zij gingen mee naar de rivier om daar met ons wat opnamen te maken van het ijsvissen. Leuke beelden zijn geschoten en ook links en rechts een interview.

TV

Na het ijsvissen zijn we met een paar man naar een andere kerk gegaan om wat kaarsjes op te steken voor een goed resultaat tegen Estland. In de kerk kregen we wat Russische kerkmagazines in de hand gedrukt. Bij het openslaan van de eerste bladzijde zagen we het evenbeeld van Rick Bogelskajev in de magazine staan. Of komt hij hier ook wekelijks om het geld van de kerkbalans op te halen?

russische_rick

Na de lunch was het weer tijd om naar de ijsbaan te gaan voor de belangrijke wedstrijd tegen Estland.

De wedstrijd begon stipt om half 5 en de Esten kwamen rap uit de startblokken. In de 10e minuut schoten ze al een keer op de paal van het Nederlandse doel. Nederland was gewaarschuwd voor de nummers 17 en 18 van Estland. Dit zijn bepalende Russen in dat team. In de 20e minuut, na een solo, scoorde de nr 18 het eerste doelpunt voor Estland. Nederland was nog niet eens bekomen van het tegendoelpunt toen de Esten door nr 17 op een 2-0 voorsprong kwamen. Nederland kreeg weinig kansen. In de 30e minuut werd de 3-0 gescoord, wederom een 1 op 0 op de Nederlandse keeper. Na 45 minuten de tussenstand 3-0 in het voordeel voor Estland. Het zou een moeilijke opgave worden voor Nederland om de stand gelijk te trekken.

De tweede helft begon voortvarend voor Nederland met enkele aanvallen die door de Esten werden afgeslagen. In de 52e minuut scoorde Estland de 4-0. Nederland kreeg iets meer grip op de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer bleef uit. En zoals onderhand een gewoonte is geworden bij de wedstrijden van Nederland, kregen we een penalty tegen. De nummer 18 van Estland schoot deze snoeihard in de rechterhoek, Vladipeer raakte deze nog wel aan, maar door de het harde schot kwam deze toch nog in het doel, 5-0. Daarna ook nog de 6-0. Nederland kreeg ook nog een penalty mee, onze penaltykiller Stephanov den Brok trof wederom snoeihard het net, de 6-1 stond op het scorebord. De eer was in ieder geval gered. Nadat Estland de 7-1 had gemaakt, kwamen we weer iets terug door een mooi doelpunt van Twan Hengstinov, 7-2. De eindstand zal 8-2 worden. Nederland had geen schijn van kans tegen dit team uit Rusland, sorry Estland. We hebben gevochten voor wat het waard was. Vladipeer werd aan Nederlandse zijde gekozen als beste speler van de wedstrijd (gisteren was dat Stephanov den Brok tegen Japan) en kreeg een medaille.

Er staan weer veel foto’s van de wedstrijd op Facebook, klik hier.

Morgen spelen we om de bronzen plak tegen Hongarije, voor de oudjes onder ons, “de Hunnen”. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur plaatselijke tijd, in Nederland is dat 07:00 uur in de morgen. We hopen natuurlijk op een goed resultaat, zodat we in ieder geval met een medaille richting Nederland kunnen vliegen. Het is nu dus weer oppeppen voor deze wedstrijd tegen onze oude rivaal. Morgen zal ik daar weer verslag van doen.