Dag 2, de 4 punten zijn binnen!

Privet, volgers van het bandyteam,

Nadat we gisteren nog laat gegeten hadden, hadden we de teammeeting. De bespreking ging over de komende twee wedstrijden tegen China en Duitsland. China, een nieuw team op het WK, had met 3-2 verloren van Mongolië. Een team dat zeker niet onderschat moest gaan worden. China heeft 1 Chinees/Zweedse speler die op het derde niveau ijshockey in Zweden speelt. Deze Johan Chang had twee doelpunten gemaakt tegen de Mongolen. Dus een extra aandachtspunt voor de wedstrijd. Na de teammeeting is iedereen richting kamer gegaan om te relaxen en te slapen. Half zes in de ochtend, onze slaap wordt stevig verstoord door Joost Wijchmentov die op de deur aan het bonzen is. Opstaan dus maar, het bed lag nog zo lekker. Een kwartiertje later ontbijten en om 06:15 uur vertrok de bus richting ijsbaan.

Khabarovsk was nog slapende, dus weinig verkeer op weg. Aangekomen op de ijsbaan werden de voorbereidingen getroffen voor de warming up. Wat wel fijn is dat we naast onze kleedkamer ook nog een drooghok tot onze beschikking hebben voor onze zweetspullen. Na de gebruikelijke volksliederen was het weer tossen geblazen. Wederom de toss gewonnen, dus Nederland mocht de bal uitnemen. Na 6 minuten kregen we een corner en deze werd weer ouderwets ingeschoten door Twan Hengstinov. De 1-0 stond op het grote digitale bord. Nederland bleef drukken, maar bij een hoge bal die de Chinezen in het doelgebied plaatsten, kwam de stick van Stephanov den Brok iets te hoog. De Amerikaanse scheidsrechter gaf een penalty aan de Chinezen. De Chinese forward plaatste de bal laag in de hoek. Vladipeer dook wel de juiste hoek in, maar kon niet voorkomen dat de Chinezen de 1-1 maakten. Nog geen 30 seconden later kwam Nederland weer op voorsprong door een goal van Johan Kuhnenov. Hij had schijnbaar de smaak te pakken, want hij herhaalde dit een minuut later weer. 3-1 Was het inmiddels geworden en daarmee gingen we ook richting kleedkamer voor de pauze.

De kleedkamer lijkt wel een sauna, zo heet is het daarbinnen. In de tweede helft scoorde Stephanov de Brok de 4-1 en de 5-1. Beide waren snoeiharde penalties, waarbij de Chinese keeper het nakijken had. Na een mooie solo vanaf het eigen doelgebied rondde Dopsky deze mooi af door de bal in het doel te prikken, 6-1.

IMG_6125

De Chinezen probeerden nog wat terug te doen, maar strandden steeds op de “Dutch wall”. Filip Blegeltjov, Johan Kuhnenov en Frank Wildthinksky scoorden vervolgens, de overwinning was een feit, 9-1. Na het gebruikelijke handjes schudden, was het even tijd voor een gezamenlijke foto met de Chinezen. Dit duurde vrij lang, waarschijnlijk wilde elke Chinees, dat zijn er meer dan een miljard, een foto hebben van even zoveel camera’s.

IMG_6234

Terug in het hotel werd er gerust en voorbereid op de wedstrijd tegen de Duitsers, die later op de avond, prime time, gespeeld ging worden. We zijn vroeg naar de ijsbaan gegaan, dit in verband met het te verwachten drukke verkeer. Maar de drukte viel achteraf mee, dus hadden we tijd om de eerste helft van de wedstrijd Somalië tegen Mongolië te bekijken. De toeschouwers sijpelden langzaam het stadion binnen. Een schare oranjefans werd bevoorraad met oranje klapballonnen, die een hels kabaal maakten. En weer wonnen we de toss, dat was in de eerste twee wedstrijden ook het geval.

IMG_6585

Na 6 minuten scoorde Filip Blegeltjov de 1-0, een corner werd slecht verwerkt door de Duitsers en Filip stond op de juiste plaats om hem in het net te tikken. Gelijk na de Duitse afslag, kwam de nr. 7, Mikhail Dunaev, in positie en met een strak schot in de verre hoek scoorde hij de 1-1. Nederland kreeg in de 17e minuut een penalty, die natuurlijk strak ingeschoten werd door Stephanov den Brok, 2-1. De 3-1 en de 4-1 werden gemaakt door Remo Speijerovskin. Ruststand 4-1. We moesten natuurlijk op onze hoede blijven, want we weten dat Duitsers doorgaan tot in de laatste minuut. Er vielen diverse straffen in de eerste helft, de wedstrijd was hard te noemen: een echte klassieker Nederland – Duitsland dus.

IMG_6535

De tweede helft kregen we enkele kansen, maar die werden jammer genoeg niet benut. Na een kwartier scoorde Nederland eindelijk weer een keer, deze keer was het Stefan Geenevski die het net deed verplaatsen. In de 47e minuut kregen we een penalty tegen. Vladipeer dook de juiste kant op maar miste de bal op een haar. Tot zijn verbazing moest de penalty overgenomen worden omdat de Duitsers te vroeg ingeschaatst waren. Dus een tweede kans voor de Duitsers om een aansluittreffer te maken. Maar een beetje bluf en roepen naar de penaltynemer dat ik de penalty wel zou stoppen, heeft duidelijk indruk op hem gemaakt. Vladipeer stopte nu wel de penalty en de stand bleef hierdoor 5-1. De Duitsers drukten meer op het Nederlandse doel, dit resulteerde nog in de 5-2 en de 5-3. Dit werd de eindstand.

IMG_6353

De harde wedstrijd had ook twee blessures tot gevolg. Een Duitser knalde tegen “betonblok” Remo aan en verrekte hierdoor een band in zijn schouder. Onze eigen Dopsky werd onderuit gehaald en viel daardoor ook uit met een knieblessure. Positief was wel dat Jordan Abraamovicz zijn twee wedstrijden zonder straf uitgespeeld heeft. Het team kwam voldaan de kleedkamer in en met 3 overwinningen gaan we aan de leiding in onze poule. Morgen de wedstrijd tegen Mongolië, die uiteraard gewonnen moet worden om zeker te zijn van de eerste plaats om dan vervolgens tegen de nummer 4 van de andere poule te moeten spelen. De wedstrijd tegen Mongolië is om 11:15 uur op dinsdag (Nederland om 02:15 dinsdagmorgen) en natuurlijk weer via de lifestream live te volgen.

Poka poka vanuit een toch wel fris Khabarovsk (-26 graden vandaag).