Laatste hej vanuit Vetlanda,

De laatste dag van het WK is aangebroken, met nog een wedstrijd te gaan tegen Estland, het officiele afscheidsbanket en natuurlijk ook een gezamelijk drankje met de teamgenoten. Zondagmorgen zullen we de terugweg richting Nederland aanvaarden om daar laat zondagavond aan te komen.

Voor ons is de wedstrijd tegen Estland een goede kans om ons te revancheren voor de wedstrijd van gisteren. En natuurlijk gaan we voor de 5e plaats. Na het ontbijt om 08.00 uur en de lunch 11.15 uur rijden we om 11.45 uur richting de ijsbaan. Na de gewoonlijke voorbereiding van de wedstrijd; gezamenlijk wandelen, omkleden, warmlopen en peptalk, kunnen we eindelijk het ijs op voor deze o zo belangrijke wedstrijd.

Na de volksliederen en de laatste peptalk, gaan we voortvarend van start. Nederland heeft al een paar kleine kansen gehad als Johan Kuhnen na een voorzet van Luc de 1-0 op het scorebord zet. Estland krijgt een paar corners, die ze niet weten te verzilveren. Bas van Meijel maakte ook zijn eerste minuten op het WK.  Nederland speelt met vol vertrouwen en weet keer op keer de gevaarlijke Estse speler Simon Lilla een hak te zetten. De eerste helft wordt geeindigd met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft zet Estland gelijk aan en via de zijkant geeft de Est Lilla een snoeiharde voorzet, die uiteindelijk bij een teamgenoot van hem tegen zijn neus beland. K.O! Met een bebloed gezicht weet hij met behulp van enkele teamgenoten de bank te bereiken, waar onze dokter Jan van Huet even een kijkje neemt. Hij zal natuurlijk niet gaan voorstellen, zoals ze gisteren bij Jordan wel deden, om niet meer de resterende tijd van de wedstrijd te spelen. Na een paar minuten met wat watten in zijn neus, staat de Est weer op het ijs. Na 10 minuten in de tweede helft gooit Twan Hengst de bal ver uit, hierbij schiet zijn arm uit de kom. Ondergetekende (Vladipeer) was genoodzaakt de handschoenen te pakken en koud het doel te gaan verdedigen. In de 46 minuut haalt Nick Verbruggen een speler onderuit in het strafschot gebied; penalty. Het schot wordt gehouden en de daar opvolgende rebound ook, door Vladipeer. Uit de corner die daarop volgt, scoort Estland de 1-1. Acht minuten voor tijd scoort Estland de 1-2. Een Nederlands offensief volgt op het Estse doel. Nick Verbruggen veroorzaakt echter weer een penalty, die onterecht is. Estland mist ook deze penalty, gestopt door de keeper. Aan de andere kant van het ijs wordt Nederland een penalty onthouden. Een paar keer was er een dubieuze beslissing van de scheidsrechter in het nadeel van Nederland. Estland won uiteindelijk met 1-2 en legde beslag op de 5e plaats. Het Nederlands team had gestreden, maar jammer genoeg niet het resultaat gehaald, waar ze wel recht op hadden.

Na een dankwoordje van onze coach Michael Bratt in de kleedkamer, hebben we even een tussenstop gemaakt bij de McDonalds. Nu terug in het hotel wordt er een biertje met elkaar gedronken en zal iedereen zich gaan klaarmaken voor het banket. Maar we gaan niet eerder naar het banket voordat onze “debutanten” hun ontgroening hebben ondergaan. Bas en Perry werden in een luier gehezen en moesten verschillende opdrachten uitvoeren. Na het banket gaan de meeste spelers los op het feest in het hotel.

Zondagmorgen 09.00 uur staat iedereen weer fris en fruitig klaar om de terugrit naar Nijmegen te maken.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van de verhalen, ik vond het leuk ze te schrijven.

Volgend jaar zal ik graag weer de pen in handen nemen (op voorwaarde dat ik mee mag) en dat zal dan gebeuren vanuit Irkutsk (Siberië), Rusland.