Weer een koud berichtje uit Vetlanda,

De tweede wedstrijddag van het WK bandy in Vetlanda bestaat uit de laatste poulewedstrijd tegen Estland en de kwartfinale.

Om 7 uur weer gewekt door onze wekservice, elke dag een verrassing wie er nu weer aan de deur staat, Perry of Jan. Om half 8 het gezamenlijk ontbijt, voor de een is dat muesli met yoghurt, voor de ander gebakken bacon met scrambled eggs. We misten onze “opperBobo” Frank bij het ontbijt. Hij was wat ziekjes. Waarschijnlijk leed hij aan het zeldzame B&B syndroom (Bobo & Booze) volgens Emanuel.

De wedstrijd tegen Estland begon om 10.30 uur en de winnaar van deze tweestrijd zou poulewinnaar worden. Nederland begon voortvarend, uit de eerste aanval werd direct gescoord; een lange verre bal, waar Johan Kuhnen (mag hem van zijn dochter geen opa meer noemen) het vuur uit zijn schenen moest schaatsen om de bal nog binnen de lijnen te houden bij de cornervlag, gevolgd door een strakke voorzet en een inschaatsende Luc, die met een dynamisch schot het net raakte. De 1-0 staat op het scorebord. Estland kwam wat meer in de wedstrijd terug en scoorde niet lang daarna de 1-1.  Het verloop van de wedstrijd is dat Estland meer druk zette en daarbij ook een paar keer scoorde, Het tweede Nederlandse doelpunt werd na een solo gescoord door Nick Verbruggen. De eindstand van deze wedstrijd was 6-2 in het voordeel van Estland. De ouders van Luc waren uit Nederland overgekomen om een dagje de wedstrijden te bekijken, jammer genoeg kwamen ze net te laat binnen om hun zoon te zien scoren.

Na een paar uur rust werd om 17.30 uur de kwartfinale wedstrijd gespeeld tegen Hongarije. Deze wedstrijden gaan sinds mensenheugenis altijd op het scherpst van de snede. We hadden nog een appeltje met hun te schillen na hun onverdiende overwinning afgelopen jaar in het Kazachstaanse Almaty. Nederland zocht gelijk de aanval en schoot de bal net naast. Hongarije vervolgde de aanval en haalde hier een corner uit. Een strak ingeschoten bal zette de Hongaren op 0-1. Je kan niet zeggen dat we tegen “puur” Hongarije spelen, ze hebben een man of 5-6 die uit Zweden komen (met een Hongaarse achtergrond) en die maken het verschil in het team. De ruststand was 0-3.

Na een speech van onze coach Michael ging het team vol vertrouwen de 2e helft in. Wat de Hongaren kunnen, 3x scoren in de eerste helft, dat zouden wij ook moeten kunnen. Hongarije wilde daar jammer genoeg niet aan meewerken en liep verder uit. Het enige doelpunt van Nederland werd gescoord door Johan Kuhnen met een fraai afstandsschot. Na ongeveer 15 minuten in de 2e helft kreeg Jordan Braam een straf, toen hij in de strafbank zat werd hij niet lekker, duizelde hij wat, hij had even daarvoor een frontaaltje gehad met een Hongaar. De scheidsrechter vroeg naar een dokter, de Hongaarse dokter was er als de kippen bij om Jordan te  onderzoeken. Hij vond het maar beter dat Jordan niet meer speelde. ja, lekker is dat, de dokter van de tegenstander die onze speler advies geeft om te stoppen met de wedstrijd, en hij heeft het natuurlijk ook opgevolgd.  Uiteindelijk was de eindstand van deze kwartfinale wedstrijd 1-7 voor de Hongaren.

Na de wedstrijd terug naar het hotel om rustig te gaan eten en te rusten. Dat rustig eten werd wel verstoord door wat Zweedse dames die luidruchtig hun weekend aan het inluiden waren. Rens heeft ze even subtiel daarop gewezen, onder het oog van coach Michael, dat ze het wat minder luidruchtig moesten doen, wat natuurlijk veel hilariteit veroorzaakte bij die Zweedse damesgroep.

Een dag om snel te vergeten met twee verloren wedstrijden. Immers zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van het WK om de 5e plaats wederom tegen Estland. Deze wedstrijd zal om 13.30 uur gespeeld worden.

Zaterdag zal ik daar natuurlijk weer verslag van doen.

Vanaf kamer 214 van het stadshotel in Vetlanda, bedankt voor alle berichtjes en steun vandaag,