Hej Hej Bandyfans,

Onze Nederlandse Bjorn Kuipers, heeft gisteren zijn eerste officiële WK-wedstrijd gefloten. Coen Jurka debuteerde als linesman in de wedstrijd tussen Canada en Somalië. De hoofdscheidsrechter en de 2e linesman kwamen uit Kazachstan. Dat leverde een klein taalprobleempje op, dat gedurende de wedstrijd niet meer is opgelost. Als 4e official was een Rus aangesteld die tevens als tolk moest dienen tussen alle partijen.

SONY DSC

Time out

Gisteravond de 2e wedstrijd van het Nederlands team tegen China. Vertrektijd richting kleedkamers was 17:00 uur. Een vreemde situatie in de sportwereld als beide tegenstanders in één bus zitten. Chinezen hebben het niet zo met de tijd, dus we vertrokken ongeveer een kwartier later. Eenmaal aangekomen op de ijsbaan bleek Little Steef zijn schaatsen vergeten te hebben. Een paar kleine aanpassingen in het team, Mees was in de eerste wedstrijd nog assistent van de coach, hij was nu één van de spelers. Joris die in de eerste wedstrijd geblesseerd raakte had de plaats van Mees overgenomen. En ondergetekende mocht ook plaats nemen tussen de doelpalen. Onze tegenstander groef zich in om de 2e grote nederlaag te voorkomen. Ze vormden een echte “Chinese Wall” om ons aanvalsgeweld af te stoppen. We hadden van onze coach Thomas de opdracht gekregen om de bal vaak over te spelen en niet alleen door de defensie van China te rijden. We moesten goed ons gameplan oefenen om het er nog beter in te slijpen. Na 8 minuten wist Little Steef met een mooi afstandsschot de score te openen. Verdedigend hadden we de zaken goed voor elkaar, met de gehechte Nick weer op zijn vertrouwde stekkie. In de 17e minuut wist David de 2 – 0 te scoren, na goed voorbereidend werk van Remo. Nog voor de rust wist Sverre uit een penalty 3 – 0 te maken. David was al eerder aan de pauze toe dan de rest. Hij liet zich vlak voor rust naar de strafbank sturen.

_DAVID VAN ALST

Er was weer een toename van de Nederlandse supporters. De ouders van Erik en Filip waren overgekomen uit Göteborg. Scheidsrechter Coen had ook een gaatje gevonden om te komen kijken. Woensdag komen er weer een paar supporters uit Nederland om ons team te ondersteunen.
Na de pauze wist Sverre de 2e penalty te missen. Twan wist even later met een assist van Bou de 4-0 op het scorebord te zetten. Nederland kwam niet in de problemen. De Chinezen wisten niet over de middellijn te komen. Steel met assist van David bracht de 5-0 op het scorebord. Zit er misschien een monsterscore in? Uit corners was nog niet gescoord deze wedstrijd, ondanks we er vele hebben gehad. Eindelijk wist Twan wist uit een corner de 6-0 eindstand te realiseren. Onze eerste overwinning op het WK. Een uitslag die veel hoger had moeten zijn, vele mooie kansen gemist maar wat wel een opsteker geeft is dat we kansen kunnen creeeren. Vladipeer heeft in de gehele wedstrijd geen enkele bal gehad. Johan Kuhnen werd uitgeroepen tot beste Nederlandse speler van de wedstrijd. (Doppie was dat tegen Tjechie geworden).

_JOHAN KUHNEN

We beginnen ons thuis te voelen op het ijs van Tröllhättan. Woensdag om 16:30 uur de belangrijke wedstrijd tegen Estland. Om een goede kans te maken op de 2e plaats zullen we die moeten winnen. Een paar uur erna om 20:30 uur spelen we de wedstrijd tegen onze Afrikaanse vrienden uit Somalie.