29 September, de tweede dag van het Nederland-Duitsland-Rusland bandyweekend.

Winner_thumb

Geen verrassing per post, maar wel een grote verrassing op het ijs. Met dezelfde teams en wedstrijden als gisteren was het vandaag Nederland die zijn beide wedstrijden tegen Duitsland en Pervouralsk overtuigend wist te winnen en daarmee de glorieuze dagwinnaar werd!

De ochtend begon met een wedstrijd van Duitsland tegen Pervouralsk. Pervouralsk ging door met winnen waar het gisteren gebleven was, maar Duitsland was zeker verbeterd ten opzichte van gisteren. Uitslag 12-4 (rust 6-3) voor Pervouralsk.

Daarna was het weer Nederland – Duitsland. Nederland speelde deze wedstrijd veel geconcentreerder en in controle dan gisteren. Ondanks de kortere wedstrijdduur van 2 x 20 minuten (in plaats van 2 x 25 minuten) werden er net zo veel doelpunten gemaakt door Nederland, uitslag 9 – 2 voor Nederland. Direct vanaf het begin was Nederland duidelijk de bovenliggende partij. De tactische wijzigingen die door coach Michael Bratt met het team waren doorgenomen werden prima uitgevoerd, waardoor Duitsland amper in het stuk voorkwam. Bas van Meijel was ditmaal de keeper bij Nederland en die heeft in de eerste helft ongeveer één keer een bal in zijn handen gehad. Na een 5-0 ruststand werd het eerst nog 6-0 voordat Duitsland haar eerste doelpunt maakte. De wedstrijd was nu ook een stuk sportiever dan gisteren, maar helaas was er wel een klein opstootje tussen twee spelers. Johan “iron fist” Kuhnen, de aanvoerder van Nederland, kwam tussenbeide om de boel te sussen maar dit werd door een andere Duitse speler geïnterpreteerd als een vechtpartij en hij viel daarom op zijn beurt Johan aan. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus de gemoederen waren weer redelijk snel bedaard. Wel werd de Duitse speler die Johan aanviel van het ijs gestuurd. Een prima beslissing van de scheidsrechters.

Scoreverloop:
[table “” not found /]

Direct na de wedstrijd tegen Duitsland en een dweilpauze mocht Nederland aantreden tegen het team Pervouralsk voor de laatste wedstrijd van het weekend. Ieder die gedacht had dat het ook ditmaal weer op een simpele overwinning van de Russen zou uitvallen had een denkfoutje gemaakt. Door de al eerder genoemde tactische wijzigingen, een veel betere conditie en minder wedstrijdzenuwen van de Nederlanders werden de Russen zeer volwassen bestreden. Nederland nam in de 6e minuut brutaal de leiding en zou de hele wedstrijd niet tegen een achterstand aankijken. Bij de rust was het zelfs 3-1 voor Nederland. De Russen startten de tweede helft dus fanatiek om iets goed te maken en kregen bijna hun zin. Ze kwamen nog wel tot een gelijke stand van 3-3, maar daarna was het weer Nederland die de baas was op het veld. Door erg goed keepen van Marc Perenboom, die alles wat na de 3-3 bij hem in de buurt kwam tegen hield, en drie mooie doelpunten in de laatste tien minuten wist Nederland een 6-3 overwinning te behalen. Zeker in combinatie met het vertoonde spel iets om zeer trots op te zijn. Een geslaagde eerste test voor de WK in Rusland in januari.

Later dit seizoen komt coach Michael Bratt nogmaals naar Nederland voor een trainingsweekend en er is een mogelijkheid om in januari een trainingstoernooi in Davos, Zwitserland te spelen. Eind januari zal worden afgereisd naar Irkoetsk waar de WK wordt gespeeld.