Ze is overal en ze is nergens. Ineens is ze tijdens het WK van de mannen en vrouwen op het netvlies van velen verschenen. Haar subtiele aanwezigheid op de helmen van de heren heeft ongekende krachten losgemaakt. Gevolg was dat de heren fluitend de wedstrijd om het brons wonnen. Vorig jaar was ze er ook al maar in een andere vorm. Bandygirl duikt op heel veel onverwachte plaatsen op. De afgebeelde dame gaat heel ver om het mysterie te ontrafelen, tot aan inbraak op de kamers aan toe. Wie doet dit toch?
Een legende is geboren.

ec867d4e-a0c5-49ae-8b2f-fa8f21e757ac eaca25f0-918e-4b1f-8077-57141ddbe078 da303f12-20bf-4650-be5c-02c7219aa70b d3e68028-2e13-41ff-9cfd-1d0928bd514d
d2d33097-21ca-43ce-84c0-f6815991c103 c986256b-c323-470c-a07b-4d9f0417ce9a c1b6b7b9-b8af-4bc6-b050-6f3262c6ea2b 97ae72c1-57ac-48d4-9ff7-1a4f384bcb42
6c878bf9-10b2-42d6-bf17-27b18a62f55f 69e0a413-e2a1-4aa1-be05-6e6f1bf345f2 3d178b02-1a02-4ae5-94c8-ec10610f5fe5 00759316-e87a-43af-805f-ecbdc8b7a09e

Wedstrijd tegen Oekraïne

Het was vroeg opstaan voor de dames, om 05:15 ontbijten en om 05:45 met de bus richting de ijsbaan. Door dit vroege tijdstip was het ook aardig stil in de bus. Wellicht had dit ook te maken met de wedstrijdspanning? De hometrainer binnen werd veelvuldig gebruikt omdat het net als vorige week weer gewoon regende. Tijdens de warming up buiten in de regen werkte het team de vele oefeningen af onder toeziend oog van onze fysio Jennifer. Daarna het ijs op om lekker in te schaatsen. De dames hadden zin in de wedstrijd. Ze waren met het zingen van het volkslied de muziek steeds te snel af. Dat beloofde wat voor de wedstrijd.

Beide landen moesten nog even inkomen op dit vroege tijdstip van 08:00 uur, wat vooral veel onzuivere passes bracht. Oekraïne speelde fysiek en dat bracht sommige Nederlandse speelsters even in verwarring. Een foutieve pass naar de verdediging werd door Oekraïne hard afgestraft. Nederland stond met 0-1 achter. Veel gebeurde er qua spel niet, wel qua overtredingen waar de scheidsrechter niet voor floot. In de 26e minuut kreeg Nederland eindelijk een vrije slag mee op ’n meter of 35 van het doel. Lotti schoot de bal richting doel en door de curve en de stuit vlak voor de Oekraïense doelvrouw, was deze compleet kansloos. 1-1 en de organisatie was weer een bandybal armer. Het was tenslotte haar eerste interlanddoelpunt voor Nederland. Nederland ging opgelucht de kleedkamer opzoeken om zich te prepareren voor de 2e helft van 30 minuten. Er moesten weer lachende gezichten op ’t ijs verschijnen in de 2e helft zei onze captain Michelle Noë.

Vlak na het begin van de 2e helft had Glynis een indrukwekkende solo en omspeelde hierbij de keeper en jammer genoeg schoot zij, net als gisteren, de bal aan de verkeerde kant van de paal. Nederland zette de aanvallen door en het 2e Nederlandse doelpunt in de 33e minuut bracht ook veel vrolijke gezichten op de bank. Michelle N. scoorde voor de zekerheid maar zelf. Niet vlak daarna een splijtende pass op Glynis die buitenspel werd gegeven, wat niet kon want er stonden nog een paar Oekraïense verdedigers voor haar. Zelf denk ik dat de scheidsrechter Glynis in bescherming wilde nemen voor ze weer alleen voor de keeper zou komen en in twijfel zou raken over aan welke kant de bal naast de paal moest. De vrije slag die werd gegeven voor deze buitenspel werd onderschept door Michelle N., die hierdoor een grote kans kreeg en met haar 2e doelpunt de 3-1 op het scorebord liet aantekenen. Nederland bleef druk zetten en Britt, die haar tomeloze inzet eindelijk zag worden beloond met een doelpunt, maakte de 4-1. Professioneel uitspelen van de wedstrijd, ver van eigen doel en nog proberen te scoren, dat gebeurde er in de laatste minuten. Leanne stond nog droog vandaag, dus wilde graag nog ’n doelpuntje bijtekenen op het wedstrijdsheet, wat ook gebeurde in de 53e minuut, 5-1 voor Nederland, wat ook de eindstand zou worden.

Michelle van Ooijen werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. Aan Emma was de taak om de “Juicy Trophy” uit te reiken aan Lotte, die haar eerste doelpunt had gemaakt maar, ook niet onbelangrijk, ook nog de trofee had gemaakt. De foto van de “Juicy Trophy” is nog steeds niet voor publicatie vrij gegeven. Na de wedstrijd uitlopen, douchen en terug naar het hotel. De rest van de dag zijn er geen verplichtingen. Een deel van de groep ging gelijk naar Intersport om op koopjes te jagen. Het management had een middagactiviteit bedacht. Met de hele groep bowlen. Omdat de dames erg competitief zijn, heeft Dionne teams gemaakt aan de hand van de kamerindeling.

De wisseltrofee voor Shithead of the day is uitgereikt aan Claire. Ondanks 17 beurten bij het bowlen wist ze niet meer dan 50 punten te scoren. En daarbij, ze wilde coach Michael complimenteren door hem een “good bowler” te noemen, maar noemde hem een “good boner”.

Ondertussen is onze journalist Walter ook weer aangesloten na zijn tweedaagse sabbatical. Hij heeft er weer zin in en direct interviews afgenomen met Iris, Majorie en Frank. Deze worden her en der in diverse media gebruikt/uitgezonden.

Morgen staan er 2 wedstrijden op het programma. De returns tegen Zwitserland en Oekraïne. De eerste wedstrijd is weer om 8.00 uur en de 2e wedstrijd is om 15.00 uur. Volg het team ook via Instagram: nlwomensbandy.