Afgelopen zondag zijn we begonnen met een jeugdcompetitie onder de 16 jaar. Deze nieuwe opzet van een jeugdcompetitie wordt in toernooivorm gespeeld. Alle kids van Bandy Vereniging Nijmegen en Bandy Haarlem keken hier enorm naar uit!

Voor het eerst streden de teams uit Nijmegen en Haarlem tegen elkaar in een serieuze competitieopzet. Op de 17e mocht de ijsbaan “de Meent” in Alkmaar zich de plaats van handeling noemen voor de eerste wedstrijden. Zowel jongens als meiden spelen mee. Op het programma stond BHJ1 (Haarlem) tegen zowel Nijmegen Centurions als Nijmegen Valkyries. En als laatste wedstrijd speelden de teams uit Nijmegen tegen elkaar.

De Youth Bandy League werd gestart met Nijmegen Valkyries tegen BHJ1. Nijmegen begon sterk en scoorde al snel een aantal doelpunten. De spelers uit Haarlem waren wat onwennig en eindigde de eerste helft met 7-0 achterstand. Aksel Rosef, de Noorse jongen die oorspronkelijk voor Drammen in Noorwegen speelt, opende de score. Hij mocht de eerste goal in deze competitie op zijn naam zetten. Na een aantal minuten rust gingen de Valkyries weer door met waar ze geëindigd waren. De wedstrijd werd uiteindelijk 14-0.

In de tweede wedstrijd speelde BHJ1 tegen Nijmegen Centurions. Een spannende wedstrijd waarin Haarlem begon warm te draaien. Haarlem kwam wel op een 2-0 achterstand, maar wist dit om te buigen tot een 2-2 bij rust. Ontzettend gemotiveerd en vol goede moed startte Haarlem aan de tweede helft. Wij denken dat Nijmegen ze een beetje heeft onderschat. Haarlem scoorde snel twee doelpunten en het plezier straalde enorm van de spelers af. Nijmegen Centurions moest aan de bak en wist in de laatste 7 minuten nog drie doelpunten te maken. Helaas kon Haarlem net geen punt pakken.

Beide teams uit Nijmegen stonden in de laatste wedstrijd tegenover elkaar. De Valkyries wisten de vorm van de eerste wedstrijd aan te houden en bleven er maar op los scoren. Pieter Vervest (3 doelpunten) en Bjorn Derks (4 doelpunten) waren de smaakmakers. De wedstrijd eindigde in een 11-2 nederlaag voor de Centurions. Dennis Vooren wist wederom twee doelpunten namens de Centurions te maken tegen deze zware tegenstander. Ondanks de strijd op het ijs was het heel mooi om te zien als iemand een mooie goal scoorde, dat de tegenstander een handje gaf van waardering.

Helaas had BHJ4 niet voldoende spelers om op de eerste dag aanwezig te zijn. Zij hebben de eerste verliespunten geïncasseerd.

Op 23 maart is de tweede competitiedag met als slot een finale. Deze zal in Haarlem gespeeld worden.