Suus had gisteren tijdens de wedstrijd Nederland – Engeland een wegtrekker. Ze had zelfs naar het thuisfront geappt dat de wedstrijd in een gelijkspel was geëindigd. Henk heeft haar voor de zekerheid ’s-nachts elk uur een keer wakker gemaakt, om te kijken of alles nog goed ging.

De bureaustoel van Pippi heeft het helemaal begeven. Door de vele uren die ze achter de laptop moest doorbrengen om de verslagen te schrijven begon de stoel ernstig te kraken en te piepen en gezamenlijk stortten ze ter aarde. Inmiddels heeft het hotel voor een nieuwe stevige stoel gezorgd, zodat ze weer aan het werk kan.

De supportersapp heeft eindelijk een second date opgeleverd. Tot in de late uurtjes is het onrustig gebleven in Växjö. Het team had Ma Kamikaze, ons geheime wapen, meegestuurd zodat ze de supporters kon bijpraten over de gebeurtenissen in het spelershotel en rond de wedstrijden. Helaas was het de laatste date. Dorien en Tonnie hadden het wedstrijdschema verkeerd geïnterpreteerd en hadden hun hotel maar tot zaterdagochtend geboekt, in de veronderstelling dat Nederland zijn laatste wedstrijd uiterlijk om 17:00 uur moest spelen. Ook uit kostenoverwegingen is besloten om de laatste nacht dan maar in de auto te overnachten indien ze de finale halen. Na het feestje van gisteravond is het te hopen dat de auto voldoende brandstof heeft voor de terugweg. Ook Anjo slaapt vanavond in Malmö, omdat ze toch wel meer afstand wil met de harde kern van de supporters die naar verwachting vanavond weer tekeer zullen gaan. Jesper ging vanmorgen weer zwemmen. We hopen dat we hem nog tijdens de halve finale zien.

Vandaag een vroege wedstrijd om 9 uur, de halve finale tegen Estland. Na het meezingen van het volkslied begonnen de vrouwen voortvarend aan de wedstrijd. Na 5 minuten wist Hanne de 1-0 op het scorebord te zetten. In alle euforie werd de beste vrouw van de tegenstander Amanda Andreasson even het uit oog verloren en die wist binnen de kortste keren gelijk te maken. Na 19 minuten wist Iris met haar eerste doelpunt van het toernooi Nederland weer op voorsprong te zetten. Een schitterend schot vanaf de zijkant belandde in het uiterste hoekje. Door wederom een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter werd dezelfde Iris naar de strafbank verwezen en uit de toegekende vrije slag wist de plaag van Estland wederom gelijk te maken.
2-2. Rust.

Michael vertelde in de rust dat iedereen beter moest opletten. Dat werkte niet alleen bij het gehele team, maar ook bij Suus die als enigste opmerkte dat ze vergeten hadden de klok door te laten lopen. Nederland speelde een fantastische 2e helft. Als eerste scoorde Glynis de 3-2, daarna was het de beurt aan Veerle, die 4-2 maakte, na mooi voorbereidend werk van Lottie. Na 48 minuten was de wedstrijd helemaal gespeeld. Leanne maakte 5-2 uit een corner met een assist van Lisette. De oorspronkelijke bedoeling van het toernooi was om te leren hoe het er aan toegaat op een toernooi. Het hele team heeft maar een hele korte opleiding nodig gehad om geweldig te presteren. Vandaag was de beste wedstrijd tot nu toe. Morgen hoop ik dat weer te kunnen herhalen.

Samen met de hele sportieve tegenstanders uit Estland

Tessa werd vervolgens door het team als Meest Verwaand Persoon gekozen en kreeg ook nog van de organisatie de trofee van MVP. Ondanks dat ze een keer de weg kwijt was op het ijs, speelde ze een fantastische wedstrijd.

Meest Verwaand Persoon van de dag

MVP van de dag

Na de wedstrijd was de vreugde groot, omdat dit succes toch wel erg onverwacht was. De meegereisde supporters op de tribune worden ook steeds luidruchtiger door deze successen en zorgden bij tijd en wijle door hun gezang voor een gezellige sfeer. Vanmiddag veel rust voor iedereen en dan morgen weer fris voor de wedstrijd tegen Engeland. We hebben er zin in!

Morgen (zondag) dus de finale om 9.00 uur tegen Engeland. Denk aan het verzetten van de klok. Wees er op tijd bij om ons naar de gouden medaille te loodsen. Volg de livestream (via www.bandyplay.se), facebookpagina en instagram.