Gisteravond hebben we na het eten nog een meeting gehad om de tactiek van deze dag door te spreken. Het eten viel erg in de smaak bij de mannen. Drie soorten pasta. Van de grote hoeveelheden die de kokkies gemaakt hadden, bleef niks over. Alvorens Johan de meeting kon openen, werd Jordan in het zonnetje gezet door Bobo Frank omdat hij in de ochtend tegen Zwitserland zijn 100e interland had gespeeld. Dat is een grote prestatie omdat Nederland maar 6 of 7 officiële interlands per jaar kan spelen. Hij is de 3e speler ooit die deze mijlpaal heeft bereikt. De bijbehorende trofee had de bond al 3 jaar geleden laten maken, maar door een rode kaart in Irkoetsk konden ze hem nu pas uitreiken. Jordan sprak met tranen in de ogen zijn dankwoord uit, waarbij hij vertelde dat dit eigenlijk maar een bijzaak was in dit toernooi.

Jordan en Frank 100 interlands

Maar wel een heel mooie bijzaak. Hierna kreeg Johan eindelijk de kans om de tactiek tegen de Tsjechen uit te leggen. Hij hield het kort, zodat de mannen nog tijd hadden om naar de sauna te gaan. Zelfs de jeugd gaf de voorkeur aan de sauna in plaats van een potje Risk. Jolan is afgehaakt bij de teamactiviteiten, want hij was druk met zijn Zweedse tinderdates. De leiding heeft zich met onze journalist teruggetrokken voor een diepgaande analyse onder het genot van een glaasje wijn en een stukje kaas.

Op de 2e wedstrijddag konden we rustig om 8.30 uur ontbijten. Dat was gewoon uitslapen. Iedereen was dan ook op tijd present, wat erg slecht uitpakte voor de boetepot. Malin, Franks nieuwe vriendin, maakte ons attent op de bananenplantage en tropische vissenvijvers in kassen. Alleen de vissen mogen in het bubbelbad.

Robin bananenplant

Om 9.30 uur vertrokken we voor de uitwedstrijd tegen Tsjechië met onze oude en nieuwe bondscoach van de vrouwen Michael Bratt. Zoals gewoonlijk had hij een goede tactiek bedacht om het ons moeilijk te maken. Dat lukte ook 5 minuten, toen opende William de score op een geweldige manier met een assist van Robin. Onze vorige Zweedse William was er met zijn vader om dit met verbazing te aanschouwen. We hadden de controle over de wedstrijd en Tsjechië kwam er niet aan te pas. In de 14e minuut maakte Robin er 2-0 van met een assist van Sverre. Na 20 minuten 3-0 wederom door het duo William en Robin, waarbij William weer wist te scoren. Met deze stand wisten we de rust te bereiken.

Na de rust wist Tsjechië zowaar tegen te scoren uit een ouderwetse scrimmage. Tot die tijd had Twan de ballen alleen maar naast hoeven te kijken. 3 minuten later wist Mees uit een corner met een snoeihard schot te scoren. Hierna speelden we de wedstrijd rustig uit. Sverre en Jordan wisten allebei nog een keer te scoren en brachten de eindstand op 1-6. Jordan is helemaal onvfire en niet meer te houden. Dat zal morgen nog wel erger worden als een grote delegatie van het vrouwenteam ons komt aanmoedigen. Man van de wedstrijd was Steel en in de kleedkamer bepaalde Alex dat Jordan aan de beurt was voor het groene hoedje. Hopelijk dat de erectie van Jordan voor de wedstrijd tegen Duitsland weer weg is, anders heeft hij een “klein” probleem.

Na de wedstrijd zijn we gaan eten bij Hong Kong. Een geweldig Mongools buffet stond voor ons klaar. Wessel dacht de boetepot voor te zijn door zijn bord keurig op te ruimen. Tot verbazing van de Mongoolse koks ging hij het bord in de keuken afgeven.

Op naar de 2e wedstrijd tegen onze oosterburen Duitsland. De Duitsers hadden op het laatste moment nog een sterspeler ingevlogen en hadden in de ochtend al weten te winnen van Hongarije. De Duitsers begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten na 5 minuten op voorsprong te komen. 3 Minuten later wist William de gelijkmaker erin te schieten. Stan was vlak voor de wedstrijd verrast met de komst van zijn vader en zus. Dat spoorde hem aan om het team op een 2-1 voorsprong te schieten. De Duitse ster Alexander Kolyagin wist de stand weer gelijk te trekken. Hierna wisten Sverre en William beiden uit een corner een 4-2 voorsprong te bewerkstelligen. Hiermee haalden we de rust.

Na de rust golfde het spel op en neer, waarbij Nederland de kansen miste en Duitsland wist te scoren. Liefst 4 maal, terwijl wij 4 keer op lat en paal wisten te schieten en zelfs een strafbal wisten te missen. Helaas verloren we de wedstrijd met 4-6. Jordan wist op het eind het aantal strafminuten nog te verdubbelen door het veroorzaken van een strafbal. Binnen 30 seconden mocht hij alweer het veld inkomen, omdat de Duitsers de strafbal wel wisten te verzilveren. Alex was man of the match en Stan was de trotse winnaar van het hoedje. We hebben in ieder geval de halve finale gehaald. Morgen eerst de laatste poulewedstrijd tegen Hongarije en daarna de halve finale weer tegen Hongarije.